Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Vegyél online tanácsadót! Új startupokat segítő weboldal indult

Startup tanácsadókat tömörítő weboldalt indított Somogyi Tibor, aki felkerült a Forbes idei 30/30-as listájára is.

Somogyi Tibornak nem a matematika volt a kedvence, ezért külön tanárával elindították az EasyMaths weboldalt, ahol érthető videókkal próbálják a matektól rettegő diákoknak közelebb hozni ezt a tárgyat. A 27 éves vállalkozó azonban itt nem állt meg, két éve nonprofit alapon mentorál vállalkozást tervező fiatalokat (Mentorship), pár hete pedig elindította a Startuptanacsadas.hu oldalt, ahova hasonló fiatal vállalkozókat gyűjtött, mint maga. A tagok maguk is vállalkozók, és különböző területekről érkeztek. A tanácsadás fókuszálhat egy konkrét területre, de több éve működő vállalkozás esetében lehet komplex is.

A szolgáltatás lényege, hogy a vállalkozni akaró egyén, startup vagy kkv egy húsz fős szakértői gárdából választhat magának tanácsadást. Kiválasztja és kifizeti a honlapon a szolgáltatást (tanácsadásonként 40 ezer forintot, ami egy-két órát jelent), és okosodik. Tibor szerint új jelenség, hogy a multicégek is élénken érdeklődnek a startupok működése iránt, sok esetben egy nagy cégen belüli startup indítása is jó modell lehet.

Tibor pár száz ezer forintból és tíz éves kapcsolatrendszeréből indította az oldalt, a tanácsadói díjakból jutalékot kap majd.

Advertisement

A csapat workshopokat is szervez Start it up! néven, az elsőre már lehet jelentkezni.


 

Az ember minden jel szerint arra lett teremtve, hogy gondolkodjék. Ebben rejlik minden méltósága és minden érdeme. Egyetlen kötelessége, hogy helyesen gondolkodjék.