Üzlet

Vége a kínos első beszélgetéseknek: a Linkedin hang alapú névkiejtési funkciót vezet be

Forbes
2020. július 10. 1 perc olvasás

A szakmai networking platform új fejlesztésével meghallgathatjuk, hogyan ejtik ki a nevüket más felhasználók.

Az új funkcióról a Wall Street Journal számolt be. 690 millió felhasználó örülhet neki, amiért megkönnyíti az esetlegesen kínos első bemutatkozást az új kontaktunkkal, amelynek a megszólítás nyilvánvalóan része. Bár magyar nevek közül viszonylag kevés okoz problémát, de a nemzetközi összeköttetések idején ez a hazai felhasználók életét is megkönnyítheti. 

Joseph Akoni, a funkció egyik fejlesztője maga is megszenvedett a bemutatkozásoknál nigériai második neve miatt. „99 százalék, hogy rosszul mondják elsőre” – mondta. „Akinek egyszerű a vezetékneve, valószínűleg sosem fogja megérteni az érzést – mondja Pakelody Cheam, aki a Linkedin PR-csapatának tagja – de a helyzet nekünk is nagyon kínos, ahogy látjuk, hogy küszködnek a kiejtéssel. Persze értékeljük, hogy megpróbálja.” 

A frissítéssel magunk rögzíthetjük és adhatjuk hozzá a hangfájlt a profilunkhoz, a másik felhasználó pedig meghallgathatja, ha a nevünk melletti kis hangszóróra kattint. 

Az új fejlesztést egyelőre nem tudják használni a siket és nagyothalló felhasználók, de dolgoznak rajta, hogy ez is megvalósuljon. Különösen azért, mert a Twitter is sok kritika érte, amiért bevezették a hangos tweeteket, de nem biztosították a siketek és nagyothallóknak megfelelő változatot.