Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Bővíti portfólióját a világ leggazdagabb énekesnője

Rihanna neve sokaknak csak a zenéiről ismerős, pedig igazi self-made üzletasszony, a világ leggazdagabb énekesnője. Épp most bővíti céges portfólióját.

A Partake Foods nevű vegán kekszeket gyártó cég bejeletette a héten, hogy 4,8 millió dollár tőkét vont be több befektetől. Ezek között ott van Rihanna, a világ leggazdagabb, self-made énekesnője,

akinek vagyona a Forbes listája szerint 600 millió dollár.

A Vegnews.com szerint a Partake-ot 2016-ban alapították, és allergénmentes kekszekre specializálódott, az egykori Coca-Cola-vezető Denis Woodward a kislánya kedvéért hozta létre.  Woodward bevallott misszója, hogy vállalkozása ízletes és biztonságos élelmiszereket állítson elő azok számára, akik a diétás előírások miatt nem fogyaszthatnak akármit.

A cég 2019-ben már bevont egymilliárd dollárt befektetőktől, és ezt követően a Target üzletlánc 1600 egységében jelentek meg a portékái. Ma már 2700 boltban kaphatók öt ízben a vegán kekszek, ezt a számot szeretnék a következő negyedévben megduplázni a mostani tőkebevonásból.

Work, work, work

Rihannáról az amerikai Forbes is sokat ír, tavaly mi is hosszabb portrét szenteltünk neki. Akkor azt írtuk róla:

nemcsak egy nagyon gazdag énekesnő, hanem tudatosan és lassan építkezve lett divatikon, márkatulajdonos. Nem csak azt akarta, hogy a nevét rányomják egy pólóra – a hosszú távra tervezés a leggazdagabb énekesnővé tette a barbadosi popdívát. 

Rihanna, a 600 millió dolláros divatikon – hogyan lett a világ leggazdagabb énekesnője?

„Work, work, work, work, work, work” – így kezdődik Rihanna 2016-os diszkóhimnusza, a Work, ami nyugodtan lehetne az énekesnő személyes mottója is egyben. A 32 éves Robyn Rihanna Fenty énekesként robbant be a köztudatba, de nevével immár divatikonként és sikeres vállalkozóként is találkozhatunk. Első színes bőrű nőként egy luxus divatház vezetője lett. Rihanna ma 600 millió dolláros vagyonnal a Forbes kimutatása a szerint a leggazdagabb énekesnő – olyan ikonokat előz meg, mint Madonna, Céline Dion vagy Beyoncé.

Vagyonának java részét azonban nem zenének köszönheti, sokkal inkább együttműködésének a Moët Hennessy-Louis Vuitton (LVMH) csoporttal, a párizsi központú francia luxusipari óriást amúgy a maga több mint 150 milliárd dolláros vagyonával a Forbes listán harmadik Bernard Arnault vezeti.

Borítókép: Charisse Kenion/Unsplash

Oszd meg!