Üzlet

Varsói irodaházat vásárolt a Futureal Csoport

Forbes
2019. október 30. 3 perc olvasás

Lengyel irodaházat vett a Futó Péter nevével fémjelzett Futureal Csoport. A 16 éves épület teljes modernizáción és újrapozicionáláson esik át, hogy megfeleljen a bérlői elvárásoknak.

A Varsóban, a Marynarska utcában található 9400 négyzetméteres Antares irodaházhoz 84 férőhelyes mélygarázs tartozik. Az M1-es metró, valamint számos busz- és villamosjárat találkozásánál fekvő épület tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető, a repülőtértől pedig mindössze tízpercnyi távolságra van – áll a cég szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében. 

A komplexummal szemben fekszik a Galeria Mokotów bevásárlóközpont, ahol boltok és szolgáltatók (többek között fodrász, szépségszalon, mozi, fitneszterem, valamint kávézók és éttermek) is várják a látogatókat. A felújítás során az Antarest a legmodernebb technológiai és dizájnmegoldásokkal látják el, ígéri a fejlesztő.

A Futureal a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, alapítása óta több mint 100, összesen több mint 2 millió négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projektet valósított meg, 3 milliárd euró értékben. A vállalat fő piaca Közép-Kelet-Európán belül Magyarország, Románia és Lengyelország, emellett a társaság aktív Spanyolországban, Németországban és az Egyesült Államokban is.

 „Az Antares felfejlesztésével tovább erősítjük a cégcsoport jelenlétét a régióban. Folyamatosan keressük a hasonló, jelentős hozzáadott értékű befektetéseket mind Lengyelországban, mind pedig Európa-szerte, mivel hatalmas lehetőségeket látunk az szektorban”

– mondata Futó Gábor, a csoport alapítója.

Varsó belvárosi bérleti díjainak emelkedésével a Służewiec iparnegyed egyre kedvezőbb bérleti feltételeket nyújt. A legfrissebb lakóingatlan- és vendéglátóipari fejlesztések eredményeként a környék egyszerű üzleti csomópontból egy többcélú kerületté formálódott. Służewiecben a Marynarska utcát is érintő közlekedésfejlesztés is megvalósult, miközben a Suwak utca tervezett modernizálása és egy új villamosvonal kialakítása tovább javítja a környék forgalmi feltételeit. „Az Antares irodaház Służewiec meghatározó elemévé vált, amelynek magas színvonala, a repülőtérhez való közelsége, üzleti ellátottsága és potenciálja a bérlők számára is komoly értéket képvisel” – mondta Anna Kaźmierska, a Cushman & Wakefield képviselője.

Az első bérlők várhatóan jövő év június végén, július elején költözhetnek be az épületbe. Az irodaházból számos tömegközlekedési eszköz egyszerűen elérhető, amit kiegészít egy bicikliút, valamint hamarosan megnyílik egy új gyalogos híd is a Marynarska út felett.


A Futureal is szerepel a 100 legértékesebb magyar céget bemutató Magyar 100 listánkon – a novemberi lap már az újságárusoknál, címlapon a Zwack története.  

Csak százan vannak, de övék a hazai GDP egyötöde – Térképen a legértékesebb magyar cégek