Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Van, ahol már szelfivel is nyithatunk új bankszámlát

Ügyintéző segítsége nélkül, szelfivel hitelesítve lehet új bankszámlát nyitni az OTP-nél. Az önmagunkról készített fénykép elfogadása a digitális ügyintézés újabb mérföldköve lehet – írja a bank tájékoztatója.

A magyarok kétharmada rendszeresen készít magáról szelfit – derül ki az MTM Kft. kutatásából. Az önfotózást mostantól a digitális banki ügyintézésében is elfogadja az OTP.

Egyre népszerűbbek a digitális megoldások

Részben a koronavírusnak is köszönhető a digitális megoldások népszerűségének felívelése: a korábbiaknál jóval gyorsabb ütemben növekedett az online pénzügyi szolgáltatások iránt nyitottak köre. Az OTP Bank megbízásából készült kutatás szerint

az elmúlt hónapokban a  magyar felnőttek közel 60 százaléka élt a hitelintézetek nyújtotta digitális ügyintézési lehetőségekkel.

A felületeket egyre szívesebben használják az idősebb generációk is, de a szelfis ügyintézés újszerű a piacon. 

Bárhonnan, bármikor lehet számlát nyitni az OTP új szelfis funkciójával ügyintéző sem kell hozzá. Fotó: Mukul Joshi // Unsplash

Ezt a növekvő piaci igényt szolgálja ki az OTP Bank új szelfis ügyintézése. „Az OTP Banknál folyamatosan azon dolgozunk, hogy fejlesztéseink még kényelmesebbé tegyék ügyfeleink számára pénzügyeik intézését. Éppen ezért vezettünk most be egy olyan online lehetőséget, a Selfie számlanyitást, amelynek segítségével leendő ügyfeleink akár otthonuk kényelméből, pár perc alatt, bármikor nyithatnak új lakossági bankszámlát” – nyilatkozta Kökény Dávid, az OTP Bank az OTP Bank bankkapcsolati termékfejlesztési szenior menedzsere.

Igazolványok és NFC-kapcsolat kell a szelfi mellé

A saját magunkról készített képpel igazolhatjuk, hogy mi vagyunk a telefonnál. Emellé kér az OTP még egy csippel ellátott, új típusú személyazonosító igazolványt vagy biometrikus útlevelet, valamint egy NFC csippel ellátott telefont is. 

A számlanyitást így bármikor intézhetjük, akár nyitvatartási időn kívül is – ügyintéző ugyanis nem szükséges a hitelesítéshez.

A kereskedelmi bank új funkciója a Smartbank alkalmazás letöltését követően, regisztráció nélkül elérhető.

Borítókép: Harry Cunningham // Unsplash

Oszd meg!