Üzlet

Utál sorban állni az ügyfélszolgálatnál? Ez a magyar fejlesztés lehet a megmentő!

Forbes
2017. június 22. 1 perc olvasás

A Netlock többfaktoros azonosítással védi az elektronikus aláírásunkat, és ezzel kiváltja a személyes megjelenés fontosságát.

Senki sem szeret személyesen ügyet intézni, de mégis muszáj, hiszen az aláírásunk az, amivel hitelesíteni tudunk bármit – de hát a XXI. században élünk, és ez pont egy olyan dolog, amitől ideje megszabadulni. Bára technológia nem új, mégsem tudott eddig széles körben elterjedni, mert elég körülményes volt a használata.

A Gattyán-féle Docler cégcsoport tulajdonában álló Netlock erre fejlesztett ki a biztonságos és egyszerű elektronikus aláírásos megoldását.

Netlock közleményében az áll: az eljárás egyszerű: egy weboldalon keresztül belép a felhasználó az elektronikus aláíró rendszerbe és a személyes biztonsági azonosítást követően, néhány kattintással / érintéssel digitálisan aláírja például az e-mailen érkező PDF- vagy Word-dokumentumot. Ehhez eddig a géphez csatlakoztatott kártyaolvasóra, aláíró kártyára vagy speciális célszoftverre volt szükség.

Az új generációs e-aláírás biztonsága – az azonosítás szempontjából – lényegében megegyezik az internetbankok által nyújtott biztonsággal, többfaktoros azonosítást is lehetővé tesz. Vagyis a felhasználó a belépés után az sms-ben kapott aktiváló jelszó begépelésével megerősíti az aláírási tranzakciót. Pontosan úgy, mint az internetbanki utalások, tranzakciók esetén – írják.