A Forbes-címlapos, aki Trumppal szelfizik

Kapitány István a Forbes címlapján mosolyog. Kapitány István a Fehér Házban, Trumppal szelfizik (és mosolyog). De kicsoda Kapitány István? Annak ellenére, hogy aligha van nála magasabb pozícióban dolgozó magyar menedzser […]

Bővebben

Kép: Jantine Doornbos // Unsplash

Univerzális sebességlimittel látja el a Volvo az autóit, hogy ne legyen annyi baleset

A 2020-tól gyártott Volvo-modellek beépített sebességkorlátozással érkeznek: hiába bír az autó többet, 180 km/h-nál nem gyorsul majd tovább – írja a The Guardian.

A Volvo pusztán a biztonság miatt hozta meg ezt a különös döntést: a gyártó szerint így kevesebb halálos baleset lesz az utakon. Ez a sebesség egyébként még mindig magasabb a legtöbb uniós ország 120–130 km/h-s korlátozásánál, a Volvo pedig kiemelte, hogy az általuk gyártott rendőrautók végsebességét nem korlátozzák majd.

„Bár a sebességkorlátozás nem jelent gyógyírt az összes problémára, megéri, ha legalább egyetlen életet meg tudunk menteni” – mondta Håkan Samuelsson, a Volvo elnöke, majd hozzátette: a gyártónál bíznak abban, hogy ez a húzás bedobja a közbeszédbe a gyári sebességkorlátozás elterjedését.

A cég egyben azzal is kísérletezik, hogyan lehetne GPS-szel ellenőrizni az autók mozgását, hogy vész esetén akár automatikusan, távolról is csökkenthessék azok sebességét.

Kép: Jantine Doornbos // Unsplash

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő