Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Újra adakozott Gattyán György

Országosan 60 teqball asztallal segíti a harmadik leggazdagabb magyar, Gattyán György alapítványa a gyermekotthonokban élőket.

A teqball egy néhány éves magyar találmány, a foci és a pingpong elemeit vegyíti. Ötletgazdája Borsányi Gábor volt, a műszaki ötletgazda Huszár Viktor, a milliárdos Gattyán György, a Docler Holding tulajdonosa pedig befektetőként felkarolta az ötletet. Jelen körülmények között viszonylag biztonságosnak mondható, mivel nem igényel fizikai kontaktust, írja a Docler Holding sajtóközleménye.

A Gattyán Alapítvány hatvan teqball asztalt adott át magyar gyermekotthonokban, Gattyán György szavait idézve azzal a céllal, hogy az ott élőknek „izgalmas kikapcsolódást” nyújtson a játék a kényszerű bezártság ideje alatt. A Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa Székesfehérváron, Révész Máriusszal, az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport vezetőjével közösen adta át a felajánlás egyikét a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Szolgálatnak.

A Gattyán Alapítvány az akciócsoport közreműködésével a koronavírus-járvány kezdete óta mintegy félmilliárd forint értékű adományt – többezer maszkot, ezer laptopot, száraz élelmiszert, játékokat és pénzadományt – juttatott el kórházaknak, idős- és gyermekotthonoknak, illetve a digitális oktatásban résztvevő diákoknak. Az alapítvány célja a mostani felajánlással, hogy az érettségi után a fiataloknak a sportolásra, egészségük megőrzésére is legyen lehetőségük.

Borítókép: Krasznai Zoltán

Oszd meg!