Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Újabb vihar készülődik az Ashley Madison háza táján

A hűtlenkedésre buzdító weboldal felhasználóinak privát fotóihoz találtak egy nagyon könnyű utat.

2015-ben elég durva támadás érte a weboldalt, rengeteg felhasználó adata került nyilvánosságra, hatalmas botrány volt belőle, volt köztük floridai államügyésztől kezdve a valóságshow-sztárig mindenki.

Dacára ennek, az oldalnak még mindig erős felhasználóbázisa van, viszont az amerikai Forbes értesülései szerint gyűlnek az új viharfelhők.

A problémát most az oldal képkezelési algoritmusa okozza. A felhasználók feltölthetnek privát fotókat, melyeket csak akkor láthat egy másik felhasználó, ha van hozzá „kulcsa”. Viszont a kulcshoz nagyon egyszerű hozzájutni, mert a rendszer csak annyit kér, hogy az érdeklődő először ossza meg a saját kulcsát a másik felhasználóval, és ezzel automatikusan meg is történik a csere. Ezzel lényegében bárki, aki az oldalra regisztrál, hozzáférhet a képekhez. Egy hacker pedig gyorsan létre tud hozni sok profilt, amivel naponta fotók százaihoz, vagy ezreihez férhet hozzá, ráadásul a link birtokában bárki más is megtekintheti őket.

Bár a site már tett lépéseket arra, hogy hány kulcsot adhat ki egyszerre egy júzer valakinek(ezáltal megakadályozva, hogy egy támadás esetén tucatjával menjenek a kulcsok), ez a szakértők szerint még mindig nem jelent biztonságot a felhasználóknak.

 

Oszd meg!