Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

H2Offices - forbes

Újabb okos-zöld irodaház épül nagy pénzből a Váci úton

Első ütemben 65 millió euróból épít irodakomplexumot a Skanska Ingatlan Kft., vele sok zöldet telepítenének Budapest egyik legforgalmasabb pontjára, a Váci úti irodafolyosóra derül ki a cég közleményéből.

Az első épület 26 ezer, a teljes, három épületből álló komplexum összesen 65 ezer négyzetméternyi bérelhető területtel fog rendelkezni. Az első épület nyolc emeletből és három föld alatti parkolószintből fog állni. A 13. kerületben, a Váci út és a Dózsa György út kereszteződésénél, a Váci úti irodafolyosó közepén fekvő projekt egy közlekedési csomópont közvetlen közelében található.

A terveket a dán Arrow Architects készítette, akik központi motívumnak a vizet választották, ezt a névválasztás is tükrözi: H2Offices.

Átlátható földszinti szerkezetekkel, dupla magasságú előcsarnokkal és nagy belső kerttel egyensúlyoznák a városi forgalmat, a dolgozók pedig tetőtéri futópályán és zöld teraszkerteken lazíthatnak majd. 

Az irodaház közepébe egy nagy parkot is terveznek, ami mindenki számára látogatható lesz. 

A Skanska saját integrált operációs rendszerének használatával érintés nélküli be- és kilépés, intelligens parkolási rendszer, virtuális recepció és a kártyamentes beléptetés is várható.

A cég szerint a környezettudatoság a vezérelv, a projekt WELL és LEED platinum minősítésekre törekszik. Előbbi a munkavállalók jóllétét megteremtő munkakörnyezetet jelöli, utóbbi az épület energiafelhasználásának fenntarthatóságát.

Az építési munkák megkezdődtek, 2022 harmadik negyedévére szeretnének elkészülni.

Borítókép: A H2Offices látványterve madártávlatból, forrás: Skanska Ingatlan Kft.

Frissítés: a cikk eredeti szövegében az szerepelt, hogy a projekt már megkapta a WELL és a LEED minősítéseket, pedig egyelőre még csak törekszik erre.

Oszd meg!