Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Újabb gyomros a műanyagnak – a Nestlé teljesen újrahasznosíthatóvá teszi a csomagolóanyagait

A vállalat felgyorsítja a műanyaghulladék leküzdésére irányuló intézkedéseit, 2025-ig a csomagolóanyagok száz százalékát újrahasznosíthatóvá vagy újrafelhasználhatóvá kívánja tenni  tudatta a cég a Forbesnak elküldött közleményében.

A január 15-ei bejelentésen Mark Schneider, a Nestlé vezérigazgatója elmondta, hogy elkötelezetten törekednek az újrahasznosítási lehetőségek felkutatására, ugyanakkor tudják, hogy a 100 százalékos újrahasznosíthatóság nem elég a műanyaghulladék válság leküzdésére.

Eltökélten vizsgálják a kihívás megoldásának valamennyi lehetőségét, olyan megoldásokat felkarolva, amelyek már most is hatással lehetnek a környezetre.

Schneider felhívta a figyelmet arra is, hogy az együttes fellépés létfontosságú, így arra kéri fogyasztóikat, üzleti partnereiket és minden más Nestlé munkatársat, hogy vegyenek részt az erőfeszítésekben.

A cég 2020 és 2025 között világszerte minden terméke esetén kivezeti az összes olyan műanyagot, amely nem vagy csak nehezen újrahasznosítható. Ezzel a lépésével a Nestlé alternatív csomagolóanyagokat vezet be globális termékportfoliójában.

  • 2019 februárjától elkezdi megszüntetni a termékeihez mellékelt műanyag szívószálakat, melyeket alternatív anyagokkal, például papírral helyettesít, de innovatív tervezéssel is igyekszik elősegíteni a felesleges hulladékok visszaszorítását.
  • Az első negyedévében bevezetik a papírcsomagolás használatát Nesquik, illetve 2019. második félévében Yes! szelet termékei esetében. 2019-től műanyagmentes csomagolást kap a Smarties, a Milo italpornál pedig 2020-ban jön a papíralapú tasakok bevezetése.
  • A Nestlé Ásványvíz üzletága 2025-ig globálisan 35%-kal növeli palackjai újrahasznosított PET-tartalmát.
  • A sikeres újrahasznosításhoz megfelelő infrastruktúra szükséges, amely nincs minden esetben kiépülve. A Nestlé Csomagolástudományi Intézete egyéb alternatívák mellett új papíralapú anyagokat és biológiai úton lebomló, komposztálható, szintén újrahasznosítható polimereket kutat. Ezek különösen olyan helyeken jelenthetnek értékes lehetőséget, ahol még nem létezik újrahasznosító infrastruktúra, és jó ideig nem is fog rendelkezésre állni.
Oszd meg!