A már hosszú évek óta a hazai gasztronómia elitjébe tartozó étterem új társtulajdonossal folytatja: Gerendai Károly.
Mi történt? A MÁK restaurant idén tavasztól szintén a Csoport égisze alatt folytatja útját, miután Gerendaiék a napokban megvásárolták az étterem 50 százalékát.
Kontextus. A 2022-es Michelin Guide Magyarország Fiatal Séf díjas Mizsei János konyhája évek óta megkérdőjelezhetetlenül ott van hazánk legkiemelkedőbb éttermei között, és a magyar toplisták mellett a Michelin Guide is az általa ajánlott éttermek között tartja számon, így nem csoda, hogy egy olyan szakmai partner is felfigyelt rá, mint a Costes Group.
„Mizsei Jani és csapata egyszerre meg tud felelni a Michelin teszterek magas elvárásainak, és egy fiatalabb, de a minőségi gasztronómia iránt már érdeklődő közönség igényeinek. Ráadásul a környezettudatosságuk és a hely egyedi hangulata kifejezetten jól illeszkedik a jelenlegi világtrendekbe” – mondta a MÁK-ról Gerendai Károly, a Costes Group alapítója és társtulajdonosa.
A séf marad. „Costes csapata a konyhai koncepciónkba és a séfünk szakmai munkájába egyáltalán nem szeretne beleszólni, sőt ragaszkodnak hozzá, hogy Jánosnak legyen hosszútávú szerződése és tulajdonrésze is az étteremben, mivel én is benne látom a még sikeresebb jövőnk zálogát.” – meséli Koltai Gábor, a MÁK étterem alapítója és ügyvezetője.
A két csúcsgasztronómiai szereplő összefogásának első lépése a már említett vadonatúj étlap, a MÁKtájak: Kelet bemutatása, amelyet az érdeklődők jelenleg szerdától-szombatig a 18:00 22:00-ig terjedő időszakban, illetve szombaton ebédidőben is, 12:00-14:00-ig fedezhetnek fel a belvárosi, Vigyázó Ferenc utcai étteremben.