Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Új sorozattal rukkol elő a Poket, az első könyvvel kórházban lévő fiatalokat támogatnak

A Poket zsebkönyvek különleges együttműködés keretében támogatja a kórházban fekvő beteg fiatalokat segítő Amigos a gyerekekért Alapítványt. A zsebkönyvsorozat mostantól ifjúsági regényeket is kiad majd, a kötetek bevételeiből pedig egy-egy alapítvány munkáját támogatják. Az első kiadás Bosnyák Viktória Tündérboszorkány című meséje, amellyel az Amigos a gyerekekért Alapítvány ügyét karolják fel.

Új sorozatot indít a közel kétéves Poket zsebkönyvek: mostantól gyerekkönyvek is megtalálhatóak lesznek az automatákban. Az ifjúsági sorozat legújabb darabja Bosnyák Viktória Tündérboszorkány című meséje. A kiadvány eladásából származó bevételekből az Amigos a gyerekekért Alapítványt támogatják, a sorozat további kötetei pedig egy-egy újabb társadalmi szervezetet karolnak fel, írják közleményükben.

Ilyen dizájnnal indítja új sorozatát a Poket

A Poket zsebkönyvek célja az anyagi segítségen túl az, hogy felhívják az olvasók figyelmét az alapítványok munkájára.

Az Amigos Alapítvány önkéntesei, az „Amigók” kórházakban fekvő beteg gyerekeket látogatnak az ország 4 különböző városában heti rendszerességgel. Céljuk, hogy nyelvtanuláson, játékon és kézműveskedésen keresztül motiválják a gyerekeket a gyógyulásra. Az Amigos közössége 170 aktív önkéntesből áll.

Mind a Poket, mind az Amigos Alapítvány kezdeményezőjéről írtunk már korábban. Vecsei Miklós színész, a Poket alapítója ősszel volt a Forbes Urban címlapján, míg Fábián Sára tavaly tavasszal került rá a Forbes 30/30 listájára. Az Amigos a gyerekekért Alapítványt öt éve hozta létre tíz egyetemista barátjával. Kezdetben csak a Tűzoltó utcai Gyermekklinikára jártak, ahol a bent fekvő gyermekeket idegen nyelvekre tanították játékos feladatokon keresztül.

Las Vegas az a hely, ahol a pénz tényleg tud beszélni. Azt mondja: viszlát.