Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Új kocsmát nyitott az egyik legismertebb magyar kraftsörfőzde

Az Erzsébet körúton nyílik a Forbes Urban címlapos a magyar kraftsörfőzde, a Monyo második egysége.

A Nagykörúton terjeszkedik a Monyo Brewing: az Erzsébet körút 53. szám alatt nyitották meg a Monyo Grand bárt. Ez a második egységük a Kálvin téri Monyo Tap House után.

Összesen tizenhat sörcsappal és havonta változó külföldi vendégsörökkel várják a vendégeket. Ebből tizenkettőn a saját Monyo saját söreit csapolják, a fennmaradó négy vendégcsapra havonta változó tematika szerint érkeznek majd a sörök. Májusban Ausztria a téma, így olyan neves osztrák főzdéktől lehet kóstolni, mint a többször az év legjobb osztrák főzdéjének választott Bevog, vagy a savanyú sörökre specializálódott Alefried. A következő hónapokra Lengyelország és Spanyolország van betervezve, illetve természetesen magyar kraft sörök is megfordulnak majd a vendégcsapokon.

A sörökön kívül a minőségi égetett szesz kínálaton is nagy a hangsúly, whiskey-ből és rumból például 12-12-féle, ginből 8 különböző fajtából válogathatnak a vendégek. A konyha a street food vonalat viszi, burgerekre, wrapekre, hotdogokra és szendvicsekre lehet számítani.

„Ez az első franchise-szerű bárunk, és szeretnénk, ha tovább bővülne ez a lista a következő években. Külön örülnénk, ha vidéki helyek is csatlakoznának a missziónkhoz”

– mondta a megnyitón Németh Antal.

monyo-grand-4 monyo-grand-1 monyo-grand-2 monyo-grand-3
<
>
A Monyo Grand megnyitó partija. Fotók: Monyo Brewing

 

 

Főállásban nyomta a zugfőzést

A 2019. májusi Forbesban két magazin van egyben, az Urban különszám címlapján a kőbányai főzdepark kraftsörfőzőivel, köztük Németh Antival és a Monyo Brewinggal.

Bezárták Budapest underground bulihelyeit? A Forbes Urbanben mutatjuk, mi jön most!

A Monyo az egyik legismertebb magyar kisüzemi sörmárka, 2018-ban 180 ezer liter sört értékesítettek 192 millió forintos árbevétel mellett. Az exportot tekintve is a legsikeresebbek között vannak: eladásaik 10-15 százaléka megy külföldre. Rendszeresen szállítanak Hollandiába, Belgiumba, Spanyolországba, Csehországba, Szlovákiába, Szerbiába és Angliába, de megvetették a lábukat az Egyesült Államokban, Oroszországban és Kínában is. Éppen ezért ha valamikor, akkor most kell növekedniük.

A tervek szerint egy éven belül új üzembe költöznek, és a skót óriásgyárrá nőtt BrewDog receptjét másolnák: hamarosan az itthoni sörhívók is befektethetnek a Monyoba, egy közösségi finanszírozási kampánnyal vonnának be egymillió euró tőkét.

Fotó: Orbital Strangers

Németh Anti, a Monyo társtulajdonosa és sörfőző mestere. Fotó: Orbital Strangers

 

Oszd meg!