Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Új hotellánc nyitott szállodát a turistamágnes pesti Vásárcsarnok tövében – mutatjuk a képeket

A 184 szobás hotel a Meininger első egysége Magyarországon, egyszerre lőnek a hátizsákos utazókra és a dunai panorámára vágyó tehetős turistákra.

Megnyitotta első szállodáját Magyarországon a Meininger Hotels – írja a  Forbes.hu-hoz eljutatott közleményében a német központú szállodalánc. Az új hotel Budapest belvárosához közel, a Fővám téri piac és a Közraktár utca között található. A hullámos homlokzatú, betonból és üvegből készült, hétemeletes épület bruttó alapterülete 6600 négyzetméter, mélygarázzsal, 184 szobával és 751 ággyal várja a vendégeket.

A nyilvános helyiségek, mint például a recepció, a lobby, a reggelizőterem, a társalgó és a bár a nyitott légterű földszinten találhatók, míg a felső emeleti szobák erkélyéről festői kilátás nyílik a Dunára, Budára és a belvárosra.

A legolcsóbb, hatágyas, hostel jellegű szobában egy ágyat már 9 eurótól, azaz 2900 forinttól lehet foglalni egy éjszakára, és a legdrágább, superior kétágyas szobák is felveszik a versenyt az Airbnb-árakkal, 57,5 euróért (18000 forintért) elérhető per fő.

Meininger Hotel Budapest 7 Meininger Hotel Budapest 1 Meininger Hotel Budapest 5 Meininger Hotel Budapest 4 Meininger Hotel Budapest 8 Meininger Hotel Budapest 6 Meininger Hotel Budapest 3 Meininger Hotel Budapest 2 Meininger Hotel Budapest 9
<
>
Forrás: Meininger Hotels

A Meininger hotelek hibrid koncepciót követnek, ötvözik a hátizsákos turistákra hajtó hosteleket a hotelek magasabb felszereltségével, például olyan extra szolgáltatásokkal, mint a vendégkonyha vagy a játékterem. A szobák között vannak hagyományos kétágyas szobák, a többágyas privát szobák és az osztott hálótermek egyaránt megtalálhatók. A legutolsó (2017/18-as) üzleti évben 88 százalékos kihasználtsággal üzemeltek a lánc egységei.

A csoport 25 hotelt üzemeltet 15 városban Európa szerte, például Amszterdamban, Berlinben, Koppenhágában, Londonban, Milánóban, Münchenben, Rómában, Szentpéterváron és Bécsben. Emellett 2019-ben további hotelek megnyitását tervezik Párizsban, Münchenben és Heidelbergben, valamint fejlesztés alatt áll további 10 projekt, többek közt Izlandon, Svájcban és az Egyesült Államokban.

Borítókép: Meininger Hotels

Oszd meg!