Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kon Karampelas, Unsplash

Önkiszolgáló hirdetési felületet vezet be a Tiktok, hogy enyhítse a támadásokkal járó bevételkiesést

Az új önkiszolgáló hirdetési platform a kisvállalkozásokat célozza. A felület lehetővé teszi a kisebb cégek számára, hogy anélkül hirdessenek, hogy a sales csapattal fel kellene venniük a kapcsolatot.

A cég abban reménykedik, hogy így több hirdetőt tud bevonzani, ezzel enyhítve az ellene fortyogó indulatokat és tiltásokat – írja az amerikai Forbes.

Júniusban az indiai kormány 58 másik alkalmazással együtt betiltotta a kínai videomegosztó platformot is, amivel a cég a legnagyobb felhasználói bázisát veszítette el.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter üdvözölte India döntését. Szerinte „csak az töltse le a Tiktokot, aki a Kínai Kommunista Pártra szeretné bízni a személyes adatait.”

Az új hirdetési platformmal kapcsolatban több bizalmi probléma is felmerült. Felhasználói szempontból kérdéses, hogy az önkiszolgáló platformon keresztül elhelyezett hirdetések nem tartalmaznak-e félrevezető információt.

Hirdetői oldalon kérdéses, mi biztosítja a céget arról, hogy reklámjai ne egy megkérdőjelezhető felhasználó által készített tartalom mellett jelenjenek meg.

A Tiktok bejelentése szerint technológiai és emberi moderátorokat is be fog vetni, hogy megóvja a hirdetőket a kifogásoló tartalom mellett való megjelenéstől, és minden olyan posztot le fognak venni, amelyek ellentétesek a közösségi irányelvekkel.

Az új platform beindítása érdekében a Tiktok 100 millió dollárnyi hirdetési jóváírást biztosít a kisvállalkozások számára. A cégek egyelőre még az Egyesült Államokban is pályázhatnak az ingyenes hirdetésekre, mivel ott még nem lépett érvénybe konkrét tiltás a cég ellen.  

Borítókép: Kon Karampelas / Unsplash

Oszd meg!