Válság? Hol?

  „Újra 36 óráznunk kell” – mondja Novotni Anna, a Hajdu alelnöke. Először fordul elő, hogy címlapsztorink alanya arról beszél, hogy mi történt már meg náluk (és nem arról, hogy adott […]

A Forbes 2019. szeptemberi címlapja

Bővebben

Új egészségügyi startup-program indul, 600 ezer eurót oszt ki jövőre az uniós akcelerátor

Üzleti ötlettel jelentkezőket várnak, akik a program végén indítanák el vállalkozásukat. Két másik programot is szerveznek érettebb startupoknak.

Új versenyprogramot indít startupoknak az uniós finanszírozású EIT Health, az Európai Bizottság és az Európai Technológiai Intézet által támogatott akcelerátor, melynek a fődíja 10 ezer euró.

A programot az EIT két másik szakágával, az élelmezésügyre specializálódott EIT Fooddal és a nyersanyagtudományokkal foglalkozó EIT Raw Materials-szal közösen szervezik A 2019. év elején induló Jumpstarter programot üzleti ötlettel rendelkező, vállalkozási ismereteiket fejleszteni kívánó innovátoroknak írják ki, akik a program végén elindíthatják startup vállalkozásukat. A három szakterületről 30-30 csapatot hívnak meg, összesen 90 jelentkező közül fogják majd kiválasztani a legjobb 18-at, vagyis kategóriánként 6 teamet, akik bekerülnek a döntőbe és versenybe szállhatnak a fődíjért.

A programra való jelentkezést 2019 február 28-ig várják.

A kiválasztott csapatokat két bootcamp és egész éven át tartó tréning sorozat során készítik fel, a döntőt pedig novemberben tartják.

Az EIT Health helyi vagy nemzetközi piacra lépést támogató vállalkozás fejlesztési programjai több mint 600 ezer euró összdíjazású programokat írnak ki a jövő év során. Az új Jumpstarton túl jövőre is folytatódik a Headstart, ennek a célja az induló vállalkozások piacra lépési idejének lerövidítése, valamint a Catapult, ami már érett fázisban lévő startupok gyorsabb növekedési pályára állítását célozza.

 

"A legbutább emberek, akiket ismerek, azok, akik mindent tudnak."