Fotó: Kép: Unsplash
Üzlet

Úgy érzed, eleged van? Íme néhány tipp a munkahelyváltáshoz

Forbes
2020. augusztus 24. 2 perc olvasás

90 000. Ennyi órát töltünk munkával életünk során, ami kihat az életminőségünkre, egészségünkre, és emberi kapcsolatainkra is. Ezért érdemes jól megfontolni, hogy hol töltöd el ezt az időt.

A Linkedin saját kutatása alapján jutott arra a következtetésre, hogy a dolgozók 81 százaléka gondolja úgy: boldognak kellene lennie a munkahelyén, de ennek ellenére 60 százalékuk mégis egy olyan munkahelyen maradt, ahol nem érezte jól magát. Akárhogy is, van az úgy, hogy menni kell; ennek érdekében a közösségi állásportál összegyűjtött néhány tanácsot munkaváltás idejére – akár a te döntésed volt az útjaitok különválása a céggel, akár nem.

Ha fontolgatod a kilépést

Akármennyi ideje is vagy a jelenlegi pozíciódban, érdemes figyelembe venni néhány olyan jelet, ami arra utal: ideje váltani. Gondolkodj el a váltáson, ha

  • nem élvezed a munkádat,
  • nem látod azt, hogy mi a célja az elvégzett feladataidnak,
  • és nem érzed magad megbecsülve!

Első lépésként írd össze, hogy melyek azok a szakmai értékek, amelyek mentén dolgozni szeretnél, és ezekből mi hiányzik a jelenlegi munkahelyeden! Célirányosan könnyebb lesz olyan új hely után nézni, ahol ezek megvannak.

Ha nem a te döntésed a váltás

Egy munkahely elvesztését mindig nehéz és stresszes megélni, de a kényszerváltás egy lehetőségekkel teli időszak is lehet. A Linkedin kutatása szerint a munkavállalók több mint egyharmadának hozott pozitív változást a karrierjébe az elbocsátás: olyan új helyet találtak, ami sokkal megfelelőbb számukra. Mielőtt elhagyod a régi helyet, kérj visszajelzést a főnöködtől, hogy tudd, mi az, amiben még fejlődnöd kell!

Búcsúzás idejére

Törekedj arra, hogy a kilépés a lehető legtiszteletteljesebb és legtisztességesebb módon tudjon lezajlani. Az inkorrekt távozás bélyeget nyomhat a jövőbeli karrierutadra is. A következő főnököd bármikor felhívhatja az előzőt, mielőtt még felvenne. Nem éri meg emiatt elhalasztani egy jó lehetőséget.

Ha már keresgélsz

A toborzók csaknem háromnegyede olyan jelölteket vesz fel, akik nem pontosan felelnek meg a meghirdetetett állás követelményeinek készségeknek vagy tapasztalatok szempontjából. Sokszor a tanulási hajlandóság, az intelligencia és a hozzáállás nyom a legtöbbet a latba, ezért hangsúlyozd ezeket is, amikor felfrissíted az önéletrajzod!

Kép: Unsplash