Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Chuttersnap / Unsplash

Beszáll az alkoholbizniszbe az Uber: 1,1 milliárd dollárért vett startupot

Az alapvetően utasszállításra alapított, Magyarországról kiűzött Uber a Drizly nevű, alkoholos italok e-kereskedelmével foglalkozó startupot szerezte meg 1,1 milliárd dollárért.

A tranzakció várhatóan 2021 első felében zárul le, még hatósági jóváhagyásra vár. A véglegesítés után a Drizly az Uber teljes tulajdonú leányvállalatává válik, és a startup ital házhozszállítási szolgálgatásai az Uber Eats ételfutár mobilalkalmazásba fognak beépülni – íjra az amerikai Forbes.

Az akvizíció bejelentése után az Uber részvényeinek árfolyama 9 százalékkal emelkedett. A 2012-ben alapított Drizly az elmúlt években Észak-Amerika egyik legnagyobb alkoholszállító platformjává nőtte ki magát. A startup több, mint 1400 városban működik együtt a kiskereskedőkkel, akiktől az Drizly futárai a huszonegyedik életévüket betöltött amerikaiak küszöbéig viszik a sört, bort, whisky-t. 2020 nyarán Lantern néven kannabiszrendelő platformot indítottak Kaliforniában, Massachusettsben és Michiganben.

A startup eladásai 2020-ban 330 százalékkal nőttek a karantén alatti e-kereskedelmi robbanásnak köszönhetően. Dara Khosrowshahi Uber-vezér szerint az ügylet abszolút win-win mindkét fél számára „az Uber felhasználói hamarosan hozzáférhetnek az alkohol házhozszállítási szolgáltatásokhoz, míg a Drizly az Uber-felhasználók millióit fogja elérni egyik napról a másikra.”

Fotó: Chuttersnap / Unsplash

Oszd meg!