Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Twitter olyat csinál, amit nem szokott, meghátrál

Más platformok lemásolt funkciójával akartak aktivitást növelni. Nem jött be.

A Twitter bejelentette, hogy a 2020 novemberében bevezetett, Fleets nevű szolgáltatásukat augusztus 3-tól megszüntetik. A Snapchattől másolt funkció lehetővé tette, hogy egy megosztott bejegyzés 24 óra után automatikusan törlődjön, azaz úgy működjön, mint a Facebookon és Instagramon is megosztható történetek – írja a The New York Times.

A cég azért döntött a megszüntetése mellett, mert azt tapasztalták, hogy

a funkció miatt csökkent a felhasználók aktivitása.

A fleetek a követők számára a hírfolyam tetején jelentek meg, buborékos formában. A funkció indításakor a cég célja az volt, hogy a felhasználók természetesebben tudják kifejezni az érzéseiket, és ne az motiválja őket a posztolásnál, hogy minél több reakciót kapjanak.

A Twitter szokatlanul őszintén és pragmatikusan jelentette be a Fleets eltüntetését ezzel a szöveggel: „Megpróbáltuk. A felhasználók nem használták. Levontunk a tanulságokat. Reméljük, legközelebb nagyobb szerencsénk lesz.”

Az, hogy a közösségi hálózat gyorsan reagált a felhasználók igényeire nem volt mindig megszokott a cégtől. A Twitter sokszor inkább makacsul ragaszkodott a lassú folyamatokhoz, például az is tíz évébe telt, hogy egy tweet hosszát 140-ről 280-ra emeljék.

A platform felhasználói bázisa töredéke a Facebook és az Instagram felhasználói számának. Úgy néz ki,

az a taktika, hogy a Twitter leutánozza más közösségi hálózatok funkcióit nem volt célravezető annak érdekében, hogy javítson ezen.

A halál markából tért vissza a Snapchat

Oszd meg!