Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Még több pénzt akarnak a szállodákból, eladta a Grandhotel Galyát Mészáros Lőrinc

Nemrég újra kinyitottak Mészáros Lőrinc szállodái, a Hunguest Grandhotel Galya azonban átmenetileg zárva tart; az ingatlanról a héten derült ki, hogy eladták. Pedig támogatást is kaptak rá, ezt most visszafizetik.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tette közzé a leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc cége, hogy Opus Global érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt. eladta a Grandhotel Galyát.

Azzal indokolják az értékesítést, hogy „az ingatlan eltérő jellemzőkkel bír a szállodalánc portfóliójának zömét kitevő városi egységekhez képest, így a tranzakció egységesebb termékkínálat kialakítását teszi lehetővé, továbbá forrást biztosít

a magasabb jövedelemtermelő képességgel bíró fejlesztések
finanszírozására”.

A BÉT-en publikált közlemény szerint a Hunguest Zrt. a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében a Hunguest Grandhotel Galya fejlesztésére vonatkozó támogatói okiratban foglalt támogatástól eláll, a már folyósított előleget pedig teljes egészében visszatéríti a támogatónak. A közleményből nem derül ki az eladási ár, és a vevő sem.

A Grandhotel Galya a Mátrában fekszik egy 5 hektáros park közepén, 126 szobája van.

Nem illik a portfólióba egy nem városi szálloda. Fotó: Hunguest Grandhotel Galya

A járványhelyzet miatt az Opus turisztikai üzletága szenvedte meg a legjobban az utóbbi időszakot, idei első negyedéves üzleti jelentésük szerint a 44 milliárdos első három havi bevételtől csak 2 százalékot tudott realizálni a tavalyi első negyedévben teljesített 13 százalékos részesedésével szemben. A nyár és a nyitás előrehaladtával ez valószínűleg nagyot változik, mivel a Balatonnál is jelentős érdekeltségei vannak Mészárosnak.

Nagyon Balaton: Mészáros Lőrinc tovább nyújtózik a tó partján

Mészáros Lőrinc az Indexnek adott júniusban részletes interjút, amelyben felmerült, hogy a Hunguest Hotelsnek nyújtott 17,7 milliárd forintos állami támogatást az ellenzék szerint nem Mészároséknak, hanem a turisztikában dolgozó kisvállalkozásoknak kellett volna inkább megkapniuk. Erre a vállalkozó kifejtette, hogy a Hunguest csak a harmadik, utolsó körben tudott forrásra pályázni, „a sor végén volt, nagyon helyesen, hiszen elsőként a kisebbeket kell megsegíteni.”

Ráadásul van is mire fordítani a forrást, hiszen „a szállodalánc 14 szállodáját érintő, Magyarország eddigi legnagyobb szállodarekonstrukciója elodázhatatlanná vált.” 

Hangsúlyozta, hogy akik a szállodaláncát támadják, a magyar munkavállalókat, családtagjaikat, tulajdonképpen az országot bojkottálják.

Borítókép forrás: Hunguest Grandhotel Galya


Oszd meg!