Horvátország, Dubrovnik
Fotó: Fotó: fjaka / Wikimedia
Üzlet

Így utazhat gyorsabban Horvátországba nyaralni

Forbes
2021. július 17. 1 perc olvasás

A horvát és a magyar rendőrségnek is érdeke, hogy minél gyorsabb legyen a határátlépés a két ország közt, a horvátok kiadtak egy űrlapot, amivel gyorsítható a folyamat.

Gyorsítják a horvát határon való átlépést, nagy könnyebbség azoknak, akik az Adriára mennének nyaralni. A Police.hu az oldalán azt írja, hogy aki kitölti az EnterCroatia űrlapját, könnyebben és gyorsabban mehet be az országba. Nem kötelező kitölteni a dokumentumot, csak célszerű.

A horvátok mindenképp tömött strandokat szeretnének a nyárra. Fotó: Alex Proimos / Wikimedia

Fontos, hogy az űrlappal nem váltható ki az oltás, a negatív teszt vagy a korábbi fertőzés igazolása, ezeket csatolni kell. Aki nem tudja feltölteni az űrlappal együtt, mert mondjuk nem kapta még meg a feltöltéskor, az magával viheti és személyesen bemutathatja a határon. Az űrlap nem helyettesíti a személyi okmányokat sem, amiket fel kell mutatni a határon.

Az űrlapon a Horvátországba történő beutazás és a távozás várható dátumát kell feltüntetni. Kitöltésének nincs határideje, akár az utazás napján is meg lehet csinálni, arra kell csak figyelni, hogy ha a kocsiban ülő minden személynem legyen kitöltött űrlapja.

A EnterCroatia jó pár hasznos infót is megadott az űrlappal és a beutazással kapcsolatban.

Borítókép: Fotó: fjaka / Wikimedia