Üzlet

Trump nagyvonalú búcsúlevelet hagyott Bidennek

Forbes
2021. január 22. 2 perc olvasás

Donald Trump távozásának udvariatlanságáról napok óta cikkeznek a világsajtóban, azonban Joe Biden elárulta, hogy az ex elnök egy nagyon nagyvonalú” levelet hagyott neki az Ovális Irodában.

Bár a levelet nagyvonalúnak nevezte, a Business Insidernek azt is elmondta, hogy nem fogja a tartalmát nyilvánossá tenni addig, amíg nem egyeztet erről Trumppal. Bident január 20-án iktatták be az Egyesült Államok 46. elnökévé és már aznap délután végrehajtási rendeletek sorát írta alá, hogy visszavonja elődje több korábbi rendelkezését. Köztük visszacsatlakoztatta az USA-t a párizsi klímaegyezménybe és feloldotta a muszlimok beutazási tilalmát.

Hagyomány, hogy a távozó elnökök levelet hagynak utódjaiknak az Ovális Irodában található tölfgya asztal egyik fiókjában, és bár Trump nem sokat adott a hagyományokra a feladatok és a Fehér Ház átadásánál, úgy tűnik ezt tiszteletben tartotta.

Az elnök egy nagyon nagyvonalú levelet hagyott itt – mondta Biden a sajtónak –  mivel bizalmas, nem fogom részletezni a tartalmát, amíg nem egyeztettem vele erről, de nagyvonalú volt.”

A CNN egy Trump-adminisztráción belüli forrástól úgy tudja, hogy a levelet kedd este írták, és benne imákról van szó, amelyet Trump küld a Biden-adminisztrációnak és az egész országnak.

A forrás megerősítette, hogy a levél nagyvonalú és szívélyes volt.

Mike Pence, volt alelnök szintén hagyott egy levelet utódjának, Kamala Harrisnek a nyugati szárnyban található irodájában.

Borítókép: Twitter