Generációkon átívelő üzletek – amit elvett a XX. század, visszaadják az utódok

Sok olyan történet került a februári lapba, ami részben arról szól, hogy a XX. század viharai és a szocializmus hogyan akasztotta meg virágzó családi cégek és ágazati integrációk létrejöttét – a történelem miatt elvesztegetett évtizedek lemaradását az utódok igyekeznek pótolni. Mindenki más stratégiával.

Bővebben

Trump gyerekkori otthona az Aribnb-n landolt, ennyibe kerül egy éjszaka

Trump apja 1940-ben építette a házat, most bárki eltölthet egy éjszakát az Amerikából újra nagy nemzetet csináló elnök egykori otthonában.

A Queens-ben található, Tudor stílusban épült házat 2,2 millió dollárért vették meg (ez majdnem félmilliárd forint!), márciusban, eredetileg múzeumot vagy könyvtárat akartak belőle csinálni, de aztán az Airbnb-n landolt – írja a Washington Post.

Egy gyors matekkal kiszámolható, hogy mennyi pénzt tud termelni a Trump család meghitt fészke. Egy éjszaka 725 dollárba kerül fejenként, a házban bedig (köszönhetően az emeletes ágyaknak) 20 fő fér el. Ez egy éjszaka alatt 14500 dollárt jelent, ami forintra átszámolva 3,8 millió forintnak felel meg.

 

 

 

A cikk szerint a lakásban találhatóak magazincímlapok a család tagjairól, de a szülők egykori hálószobájának ajtaja mellett lóg egy kis táblácska, ami felhívja a figyelmet arra, hogy nagy valószínűséggel ebben a szobában készült az elnök úr.

Érdemes hozzátenni, hogy a 725 dollár igen combos ár, Trump szállodáiban ennek feléért már lakosztályt lehet kapni, de hát aki autentikus élményre vágyik, annak ez biztos megéri.  Időközben az Airbnb-ről lekerült a hirdetés.

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő