A Forbes-címlapos, aki Trumppal szelfizik

Kapitány István a Forbes címlapján mosolyog. Kapitány István a Fehér Házban, Trumppal szelfizik (és mosolyog). De kicsoda Kapitány István? Annak ellenére, hogy aligha van nála magasabb pozícióban dolgozó magyar menedzser […]

Bővebben

Rishi Deep - Unsplash

Történelmet írt az Apple: a cég értéke átlépte az ezermilliárd dollárt

A világ első 1 billió dollárt érő cége lett az Apple, írja a CNN. Az Apple csütörtökön lépte át az értékhatárt, miután részvényeinek ára új rekordot ütött meg, 207,39 dollárral.

Az, hogy az Apple lehet az első 1 billió dollárt érő amerikai cég, már régóta benne volt a levegőben, a kérdés csak az volt, megelőzi-e utolsó pillanatban a rohamléptékkel felzárkózó Amazon. Kedd este az Apple negyedéves gyorsjelentésében a várakozásoknál jobb eredményeket közölt (a cég értéke ekkor 935 milliárd dollár volt), részvényei ezután ugrottak meg annyira, hogy csütörtökön átlépte a történelmi határt.

Újabb lépéssel közelebb került az Apple ahhoz, hogy a világ első ezermilliárd dolláros cége legyen

Wall Street-i elemzők szerint az Apple még nincs a csúcson, írja a CNN. Tizenhárom elemző úgy véli, az Apple-részvények ára 225 dollár fölé is mehet, de van, aki 275-öt sem tartaná túlzásnak, ami azt jelentené, a vállalat értéke akár 1,3 billió dollárt is megütheti.

Varázsigéből folyó – Így kapta nevét az Amazon.com

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő