Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]


Bővebben

Rishi Deep - Unsplash

Történelmet írt az Apple: a cég értéke átlépte az ezermilliárd dollárt

A világ első 1 billió dollárt érő cége lett az Apple, írja a CNN. Az Apple csütörtökön lépte át az értékhatárt, miután részvényeinek ára új rekordot ütött meg, 207,39 dollárral.

Az, hogy az Apple lehet az első 1 billió dollárt érő amerikai cég, már régóta benne volt a levegőben, a kérdés csak az volt, megelőzi-e utolsó pillanatban a rohamléptékkel felzárkózó Amazon. Kedd este az Apple negyedéves gyorsjelentésében a várakozásoknál jobb eredményeket közölt (a cég értéke ekkor 935 milliárd dollár volt), részvényei ezután ugrottak meg annyira, hogy csütörtökön átlépte a történelmi határt.

Újabb lépéssel közelebb került az Apple ahhoz, hogy a világ első ezermilliárd dolláros cége legyen

Wall Street-i elemzők szerint az Apple még nincs a csúcson, írja a CNN. Tizenhárom elemző úgy véli, az Apple-részvények ára 225 dollár fölé is mehet, de van, aki 275-öt sem tartaná túlzásnak, ami azt jelentené, a vállalat értéke akár 1,3 billió dollárt is megütheti.

Varázsigéből folyó – Így kapta nevét az Amazon.com


 

"Ha össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban. Ez ez én tehetségem."

Benedek Tibor, olimpiai bajnok vízilabdázó, edző