Kicsoda valójában Soros és mit akar?

Hogy nem ő lett az első és a második címlapunk, még 2013-ban, amikor indultunk, az érthető.  A magyar Forbes mégis induljon magyarországi arcokkal. De a harmadik, már simám lehetett volna, […]

Bővebben

Újabb lépéssel közelebb került az Apple ahhoz, hogy a világ első ezermilliárd dolláros cége legyen

A vállalat tegnap este tette közzé negyedéves eredményeit. Története legjobb harmadik negyedévét zárta, jelenleg 935 milliárd dollárt ér.

New York-i idő szerint kedd este közzétette az Apple negyedéves gyorsjelentését, írja a The Verge. A cég 53,3 milliárd dolláros bevételre tett szert harmadik negyedévében (az Apple-nél októberben kezdődik a Q1), 1 milliárd dollárral túllépve a tervezett bevételt.

A negyedév az előzőhöz képest gyengébbre sikeredett – a Q2-t 61 milliárd dolláros bevétellel zárta –, de még így is a legerősebb harmadik negyedévét hozta össze története során.

A mutatós számokat többek között 41,3 millió Iphone, 11,6 millió Ipad és 3,7 millió Mac eladásának köszönhetik.

 

A negyedik negyedévre a cég 60–62 milliárd dolláros bevétellel számol, ami 16–19 százalékos növekedést jelentene az előző évi Q4-hez képest. A magabiztos becslés több új termék érkezését jelezheti: egy új Macbook Pro mindenképp érkezik ősszel, de a pletykák szerint három új Iphone-t is bejelenthetnek, és érkezhet az új Ipad Pro, illetve az újradizájnolt Apple Watch is. Az előző negyedévben Tim Cook, az Apple vezérigazgatója nem erősítette meg a középkategóriás Iphone X-ről felröppent híreket, de megjegyezte, hogy a cég folytatja majd a különböző Iphone-ok gyártását, hogy mindenki igényeit kielégítse.

Az Apple jelenleg 935 milliárd dollárt ér, ha részvényeik több mint 7 százalékot emelkednek a következő negyedévben, átléphetik az ezermilliárdos küszöböt.

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő