Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Több mint egymilliárd forintra bírságolta a GVH a Vodafone-t

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Vodafone megalapozatlanul állította piacelsőségét. (…) A vállalkozásnak 1 milliárd 176 millió forintos bírságot kell fizetnie – írja közleményében a hivatal.

Mint írják: „A Vodafone Magyarország Zrt. 2015 szeptembere és 2016 augusztusa között a Csatlakozz Európa legnagyobb 4G partnerhálózatához! és a Csatlakozz Európa legnagyobb 4G hálózatához! szlogenekkel népszerűsítette szolgáltatását.”

„A versenyhivatali eljárás során a szolgáltató nem tudta igazolni, hogy hálózatán keresztül valóban Európa területének a versenytársainál nagyobb része volt elérhető. ”

A döntés értelmében a hirdetések nem voltak megalapozottak, „az érintett állítások a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmába ütköztek.”


Azt írják: „A GVH 1 milliárd 176 millió forint bírságot szabott ki a Vodafone-ra – kiemelt figyelemmel arra, hogy a vállalkozás az elmúlt tíz évben összesen 12 alkalommal folytatott tisztességtelen, jogsértő kereskedelmi gyakorlatot a fogyasztókkal szemben, és ezek között több piacelsőségi állítás is volt.”

A bírság kiszabásakor a GVH mindenesetre „bírságcsökkentő tényezőként” figyelembe vette, hogy a Vodafone vállalta: fejleszteni fogja a versenyjogi megfeleltetési programját.

Frissítés: A Vodafone a legmesszebbmenőkig nem ért egyet a GVH döntésével, és jogorvoslatért bírósághoz fordul – tudatta e-mailben szerkesztőségünkkel a Vodafone.

Borítókép: a Vodafone miskolci központja / kép: Vodafone

Oszd meg!