Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

„Meg kellett tenni. Szívesen.” – Tíz erős mondat Elon Musktól a Twitteren

Elon Musk nemcsak azért érdekes személyisége az üzleti világnak, mert innovatív befektetéseivel elsősorban a világot szeretné jobb hellyé tenni (a Mars kolonizálása, a tömegközlekedés megreformálása és az automatizálás új szintre emelése egyaránt szerepel cégbirodalma célkitűzései között), hanem mert kifejezetten vicces is – főleg, ha az ember követi a valóban általa kezelt, hivatalos Twitter-fiókját.

Bár az eddig írt cirka hatezer tweet közül nem könnyű kikotorni a legviccesebbeket, az utóbbi két év termése bőven elég alapot szolgáltat ehhez a teljesség igénye nélküli válogatáshoz.

Mivel pedig a különc milliárdos november közepén már Los Angelest is átfúrta, illetve december 31-ig az amerikai előrendelők is megkapják a Tesla Model 3-akat, úgy gondoltuk, az apropó is adott, szóval tessék, ezeket hordta össze Musk a mikroblogon;

és van még ott, ahonnan ez jött.

5 pofonegyszerű stratégia, amivel Elon Musk megcsinálja a lehetetlent

Ne légy bunkó Elonnal!

2016 februárjában történt, hogy Stewart Alsop kaliforniai befektető nyílt levélben panaszkodott a Tesla Motors Model X leleplezésének szentelt esemény miatt. Azt írta, túl nagy volt a tömeg, a show pedig megcsúszott, így az autót is jóval később láthatta a közönség, mint amire számítottak. Alsop stílusa finoman sem jött be Musknak, aki személyesen gondoskodott a befektető saját Tesla-rendelésének törléséről, majd Twitteren így reagálta le az esetet:

„Karcsú nap lehet ez hírek terén, ha ekkora figyelmet kap, hogy megtagadjuk a kiszolgálást egy bunkó vásárlótól.”

Szexi lett a Model 3

A Tesla a friss Model 3-at eredetileg model E-nek szerette volna elkeresztelni, hogy a három autót egymás mellé téve kijöjjön az S E X szó – buta vicc, de jól mutatja Musk kicsit gyermeki humorát. A tervet a Ford húzta keresztül, nekik ugyanis már volt egy hasonló nevű modelljük, így lett E helyett 3-as szám a név végén. Persze ez sem szegte Elon jókedvét:

„A Model 3-at eredetileg Model E-nek hívtuk volna, nyilván a buta humorunk miatt, de a Ford perelt miatta, szóval most már S3X van SEX helyett. Micsoda különbség. :)”

Stresszel világmegváltó milliárdosnak lenni

Ha már jókedv, Musk arról is a Twitteren vallott először, hogy milyen is a saját bőrében lenni. Egy követője megjegyezte, hogy elképesztő élmény a milliárdos Instagram-fiókját böngészni, majd feltette a költői kérdést, hogy „lehet-e ennél élvezetesebb életet élni”. Erre válaszolt Musk a tőle megszokott őszinteséggel:

„Nagy magaslatok, borzasztó mélységek, el nem múló stressz. Nem hiszem, hogy az emberek az utóbbi kettőről akarnak hallani.”

A Space X egy nagy kamu

Persze ki ne lenne stresszes, ha egyszer minden, amit csinál, átverés? Ezt is Musk egy lelkes rajongójának köszönhetően tudtuk meg, mikor is az illető az iránt érdeklődött, hogy a Space X visszatérő rakétáinak leszállási tesztjei miért mindig éjszaka esedékesek:

„Így egyszerűbb a számítógépes grafikai munka.”

Ha kitörne a zombiapokalipszis…

Ha már vizuális trükkök, a hatalmas rajongótáborral rendelkező The Walking Dead tévésorozat minden bizonnyal Elon Muskot is megihlette, a cég házi lángszóróját ugyanis ezzel a tweettel népszerűsítette a cégvezér – sőt mi több, teljes pénzvisszafizetést ígért:

„Amikor kitör a zombiapokalipszis, örülni fogsz, hogy vettél egy lángszórót. Ha nem működik az élőholtak egész hordái ellen, visszakapod a pénzed!”

… amihez persze Elonnak semmi köze!

Az élelmes üzleti szakik persze kiszúrták, hogy Musknak így előnye származna a zombik okozta teljes összeomlásból, így Elon kénytelen volt tisztázni a helyzetet:

„A pletykák, miszerint titokban a zombiapokalipszis előidézésén dolgozom, csak hogy még több lángszórót adhassak el, teljesen hamisak.”

Nemcsak a zombiknak állja útját

Persze akkor sem lenne nagy baj, ha mégis visszatérnének a holtak, hogy a húsunkból lakmározva ösztönözzenek bennünket a lángszóróvásárlásra, mert Elon Musk képzett bűnüldöző és terrorelhárító, aki egy brazil város rendőrségének arcaként vállal garanciát az erőszak visszaszorítására – nyilván erőszakkal, mert azt csakis úgy lehet. Vagy valami ilyesmi:

„Maszek másodállásom brazil rendőrként már nem titok többé.”

„Péntek, mi van itt?!”

És hogy mégis miként védi meg az emberiséget egyetlen ember? Mi sem természetesebb, mint hogy egy valódi Vasember-péncéllal! Amikor a CNN lehozta, hogy Musk a Pentagonban járt, az újság pedig azt kérdezte, mégis mit csinált ott, a milliárdos sejtelmesen csak ennyit tweetelt a projektről:

„Valamit egy bizonyos repülő fémruhával kapcsolatban…”

Már nem földönkívüli

Autógyáros, űrutazási géniusz, mérnök, milliárdos, bűnüldöző, zombikészítő… hogy lehet valakinek ennyi szerepe? A válasz egyszerű: úgy, hogy nem is ember! Az összeesküvéselméletek mocsarában régóta fel-felbukkan egy „Elon Musk tuti idegen” feliratú buborék, ezt pukkasztotta ki a milliárdos két és fél évvel ezelőtt – egyszersmind tisztába tette saját származását is.

„Nem, nem vagyok földönkívüli… de egykor az voltam.”

Megmenti gyermekeinket az örök szűzességtől

Na nem úgy, rossz az, aki rosszra gondol! Elon mindössze előrelátó, ezért döntött úgy, hogy megvásárolja és törli a Fortnite című videojátékot, ami most a kamaszok egyik első számú szórakozása, szerte a világban.

Mielőtt azonban riadtan kutatni kezdené a játék indítóikonját a kedves olvasó, elárulom, hogy ez is csak vicc: egy szatirikus poszt screenshotjáról van szó, amit Musk nagyon viccesnek talált, és úgy döntött, Twitteren is megosztja – hasonlóképp, mint a brazil óriásplakát sztoriját. „Elon Musk megveszi a Fortnite-ot és törli” – írja a cikk, alatta pedig a milliárdostól idéznek: „Meg kellett mentenem a kölyköket az örök szűzességtől.” És hogy mit fűzött ehhez hozzá Ellon a tweetben?

„Meg kellett tenni. Szívesen.”

Oszd meg!