Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Tilla: a kompromisszum belefér a rendes életbe

Jótékonykodásról, produceri élményekről, új forgatókönyvről, a Forbes listáiról beszélgetett a Forbes Late Night Flow-n Balázs, Tilla és Galambos Márton főszerkesztő. Kiderült az is, mi köze a Tescónak a Szamos családhoz.

Teltházas volt a Forbes Flow esti rendezvénye, a Late Night Flow, ahol az első részben Sebestyén Balázs és Till Attila voltak vendégek (az augusztusi számuk címlapján szerepeltek). Pikáns alapot adott a beszélgetések, hogy reggel megjelent egy interjú az Indexen Friderikusz Sándorral, amelyben név szerint emlegette és Tillát. Szerint Friderikusz nagyon fontos karakter, de a cikkét darabokra lehetne szedni, és kikéri magának, hogy attól olyan az ország, amilyen, hogy a TV2-nél maradt. „Az, hogy ki hova van bekapcsolva, milyen érdekek mentén, elég bonyolult; mióta világ a világ, sokféle függés van. Sok szempontból nem vagyok független ember, de ez mélyebb téma, emiatt nem kell kiemelni és pellengérre állítani valakit” – reagálta a műsorvezető, Galambos Márton kérdésére a színpadon.

Arra, hogy van-e olyan pont, ami már nem fér bele, azt mondta, hogy számtalan ilyen helyzet elképzelhető, némi faggatásra konkrét példákat is említett. „Ha kirúgnák a saját munkatársaim felét, elkezdenék megmondani, hogy mit kell mondanom. felállnék”. De Tilla szerint mindannyian pórbálunk normális életet élni, ebbe pedig a kompromisszum is belefér.

dph_2227

A rendezéssel foglalkozó műsorvezetőnek már új filmes projektjei is van, egy színházi társasjátékból, szegénységi túlélőshow-ból írtak hárman egy filmet, ahol a középosztály és a mélyszegénységben élők találkoznak, a szegények bevonódnak a gazdagok életébe.

A beszélgetést nem meglepően Balázs folyamatos beszólásai jellemezték, nem kímélte Tillát, de a Forbes főszerkesztőjét sem – akinek néha nehéz volt szóhoz jutni a két műsorvezető mellett. Élcelődtek a magazin listakészítési módszertanain és a közös címlapfotójukon is – mindegyikük szerint csak a másik nézett ki jól a fotón. De a humor mellett nem hiányoztak tőle sem az akár becsomagolt, de komoly gondolatok: „Negyvenévesen az ember hazajön, és a rozé lesz a legjobb barátja. Múltkor megálltam a piros lámpánál a ház előtt, és izgultam, hogy váltson, hogy előbb tudjak inni” – mondta félig humorosan.

dph_2201

Mindkét műsorvezető egyetértett abban, hogy azzal a kiemelt figyelemmel, ami rájuk irányul, nem tehetik meg, hogy nem jótékonykodnak. Van, amikor ezt a médiában teszik, máskor csak csendben. Balázs szerint a gazdagokra nincsenek túl nagy hatással, milliós kórházi gépekre például párezer forintos adományokból jött össze végül a pénz.

Balázs és Tilla után a Szamos-Kelényi  család foglalta el a színpadot (róluk a szeptemberi Forbes magazinban írtunk részletesen). A közönségből mindenki kapott két szaloncukrot, majd eldönthették, melyik az eredeti Szamos és melyik a tescós. Nagy többség, elég nagy meglepetésre a tescósra szavazott, de a dologban volt egy kis csavar: valójában azt is a Szamos gyártja, teljesen prémium termékről van szó.

dph_2441

Oszd meg!