Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Távozik posztjáról az egyik legbefolyásosabb magyar nő

Az amerikai pénzügyi év végén, saját döntésére távozik a Microsoft Magyarország éléről Szentkuti Gabriella.

Szentkuti Gabriella 2014 augusztusában stratégiai igazgatóként csatlakozott a céghez, majd 2015. július 1-től a Microsoft Magyarország ügyvezetői pozícióját töltötte be. (Távozása is július 1-jével történik, az amerikai cég ugyanis júliustól június végéig számítja a pénzügyi évét.)

A Forbes évente közölt “legbefolyásosabb magyar nők” listáján eddig mindig szerepelt – 2018. áprilisi összeállításunkban az “üzlet” kategóriában a 19. helyet adtuk neki. A hivatalos adatok szerint 228 alkalmazottért felelt, és egy durván 14 milliárd forintos árbevételű céget irányított.

A Microsoft közleménye szerint “az elmúlt három évben hozzájárult a magyar leányvállalat kiváló eredményeihez, irányítása alatt a felhőszolgáltatások használata ugrásszerűen megnövekedett a piacon. Vezetése és üzleti kezdeményezései jelentős szerepet játszottak a hazai ügyfelek és szervezetek korszerűsítésének felgyorsításában és digitális transzformációjuk elősegítésében.”

Szentkuti Gabriella utódját a későbbiekben jelenti be a vállalat.

Gabriella tavaly novemberben egyébként cikket írt a Forbes.hu-ra, érdemes újraolvasni, mit gondol a digitális kor új játékszabályairól:

A bizalom és a biztonság nem ellentétes fogalmak – a digitális kor új játékszabályai

Oszd meg!