Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kép: bruce mars // Unsplash

Távmunkát menedzselő startupba 7,5 milliárd forintot fektetett a Microsoft

28 millió dolláros befektetést kapott a Microsofttól egy ausztrál startup, ami már hat éve segít a vállalkozások külsős munkaerejének menedzselésében – írja a Business Insider.

A Skedulo szolgáltatását világszerte hatvanezren veszik igénybe, lényege pedig, hogy az ügyfelek egy online rendszeren át követhetik figyelemmel a nekik bedolgozó munkaerő aktivitását. Pontosan látják, kik és mennyit dolgoztak, de nemcsak monitorozni, hanem kommunikálni is tudnak a Skedulón keresztül.

A 2013-ban alapított startup Ausztrálián túl Európában és az Egyesült Államokban is jelen van, és bár több iparágban is használják, a legtöbb ügyfelet az otthonápolási vállalkozások adják – több mint 30 százalékot.

„Mindennel foglalkoztunk már, kezdve a beteg gyerekeknek szervezett kórházi bohóclátogatástól a biztosítási ellenőrök bejelentésmenedzsmentjéig”

– mondta Matt Fairhurst, a Skedulo vezérigazgatója, aki szerint „rengeteg ember operációs rendszereként” üzemel a cég szolgáltatása.

Mivel a világon egyre többen hagyják maguk mögött az office time-ban végezhető munkát, a Skedulo-féle megoldásokra nő a kereslet. Ezt a befektetők is látják: márciusban a Microsoft-féle M12 befektetési alap tolt bele 28 millió dollárt a Skedulóba, ezzel 40,5 millió dollárra növelve az eddigi befektetések összértékét.

A startupot értékét most 100 millió dollár fölé taksálják.,

A cégnek jelenleg 120-nál is több alkalmazottja van, de célja, hogy még nagyobbra nőjön. Fairhurst küldetésként hivatkozik a startup munkájára, hosszú távon „az összes asztal nélküli és mobil munkást” szeretnék összekapcsolni.

Kép: Bruce Mars // Unsplash

Oszd meg!