Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

fotó: Xan Griffin // Unsplash

Születőben a harmadik autóipari titán? Egyesülhet a Fiat Chrysler, a Nissan és a Renault

Becslések szerint ha létrejön 32,6 milliárd eurós gigászi egyesülés, akkor a Volkswagen és a Toyota után a világ harmadik legnagyobb autógyártója születik meg.

A Business Insider értesülései szerint a Fiat Chrysler (FCA) és a Renault a részvények 50-50 százalékát kapná, a Nissan csak később csatlakozna be.  Az így születő monstrum simán übereli az amerikai General Motorst, becslések szerint 8,7 millió járművet értékesíthetnek, 170 milliárd eurós árbevétellel. Az egyesülés célja az is lehet, hogy az autógyártók kicsit felturbózzák az elektromos-és önvezető autós projektjeiket, mert a szektoron óriási a nyomás.

A nagy felvevőpiacokon – Kínában, az Egyesült Államokban és Európában is – csökkennek az autóeladások, muszáj lépést tartani nem csak a technológiai újításokkal, de az olyan piacformáló trendekkel is, mint például az egyre népszerűbb közösségi autómegosztó szolgáltatások.

 

Oszd meg!