Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Lucas Davies / Unsplash

Szorul a hurok a Ryanair pénzügyei körül, bezár a frankfurti bázis

A Ryanair frankfurti bázisreptere már bezárt, de a Berlin Tegel és Düsseldorf is hasonló sorsra juthatnak nyár végére.

A bezárások oka a pilóták és kabinszemélyzet fizetését is érintő kríziscsomag, ami a Ryanair összes európai bázisán érvényben lett volna. Az ideiglenes fizetéscsökkentés azért született, hogy a cégnek ne kelljen tömeges elbocsátásokhoz folyamodnia, de a Ryanair szigorúbb feltételeket képzelt el írja a BBC.

Kezdetben az alkalmazottak és a szakszervezetek is elfogadták a döntést, hogy ne kelljen háromezer dolgozót elbocsátani Európa-szerte, mint az az eredeti tervben szerepelt. A brit dolgozóikkal sikerült megállapodniuk, de

a német szakszervezetek és alkalmazottak nem akarják elfogadni a fizetéscsökkentést, a szakszervezet szerint kevesebb mint 50 százalékuk támogatná csak a megállapodást.

A Ryanair válaszában megfogalmazta, hogy a terv a jelenlegi helyzethez igazodik, és sokkal rosszabb is lehet, ha a nemzetközi utazás helyzete ismét súlyosbodik a járvány belobbanásával. „Bizarr, hogy a szakszervezettel nem tud megszületni a megállapodás, amikor tudják, hogy ehelyett csak tömeges elbocsátások következhetnek.”

Borítókép: Lucas Davies / Unsplash

„Ha kapok egy pofont, adok kettőt. Motivál, hogy még határozottabban próbálkozzak.”

Váradi József, a Wizz Air alapítója