A Forbes-címlapos, aki Trumppal szelfizik

Kapitány István a Forbes címlapján mosolyog. Kapitány István a Fehér Házban, Trumppal szelfizik (és mosolyog). De kicsoda Kapitány István? Annak ellenére, hogy aligha van nála magasabb pozícióban dolgozó magyar menedzser […]

Bővebben

Szerbiában építi első szélerőmű-parkját a MET

Szerbiában építi fel első szélerőmű-parkját a MET-csoport – írja a Portfolio. A MET és a Gazpromnyefty tulajdonában lévő NIS vegyesvállalatot alapított, miután a MET egy harmadik féltől 50 százalékos részesedést vásárolt egy szerbiai szélerőmű-projektben.

A 102 megawattos, 34 szélturbinából álló szélerőmű 85 ezer szerbiai háztartás ellátásához elegendő villamosenergiát termel majd. Ez viszont csak az első lépés: Horváth Péter, a MET Power üzletfejlesztési igazgatója a lapnak elmondta, hogy a céljuk a régióban több száz megawattos, nap- és szélerőművekből álló megújuló energiatermelő portfólió kialakítása.

Míg Magyarországon a fűtés nagy része gázhálózatról történik, Szerbiában nagyrészt a fűtés is áramalapú, így a háztartások villamosenergia-fogyasztása meghaladja a magyar átlagot.  Ezért Szerbiában a 102 megawattos szélerőműpark mintegy 85 ezer lakossági háztartás áramigényét tudja megtermelni, addig, ha Magyarországon épülne meg, majdnem 160 ezer háztartást lenne képes ellátni.

Borítóképünk illusztráció.

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő