Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Steiner Kristóf hedonista házibuliszerű, vegán gasztroműsorral tér vissza

Tizenegy év után tér vissza a képernyőre műsorvezetőként Steiner Kristóf. A Kristóf’s Kitchen in The Studios október 1-jétől, keddenként jelentkezik új epizóddal YouTube-on. 

A celeb azt ígéri, hogy a vegán gasztroműsor egyszerre felhőtlen főzős félóra és izgalmas talkshow is lesz, ahol miközben mellőznek minden állati alapanyagot, a nézők egy új oldaláról is megismerhetik az adott rész sztárvendégét. Kristóf mellett párja, Nimród Dagan állandó házigazdaként és sous chefként segít a műsorban.

„Utoljára a Viva képernyőjén láthattak a nézők, mint műsorvezetőt, annak pedig már 11 éve. Kicsit klisésen hangzik, de olyan ez, mint a biciklizés. Mintha alig telt volna el idő az akkori élő adások és az új műsor felvétele között” – mondja Steiner Kristóf. „Mindig arról szólt az életem, hogy megmutattam másoknak, mi mindennel foglalkozom. Volt, amikor tévén, színházon vagy az újságokon keresztül történt mindez, az utóbbi 5-6 évben pedig a konyhában teljesedett ki. Én mindig történeteket mesélek, egyszerűen mások a helyszínek és az eszközök.”

Kristóf eleinte kicsit tartott a főzőműsor ötletétől. „Az emberben él egy rossz berögződés, általában elég nehezen összeegyeztethető a médiában látható produktum és a lélek. Itt viszont olyan szabad teret és minden őrült ötletemre áment kaptam, hogy rájöttem, ez nem egy szimpla főzőműsor. Ez az én konyhám beköltözve egy forgatási helyszínre, ahol ugyanolyan természetes maradhat a folyamat, ahogy az az én saját otthonaimban is zajlik. Leállások és átállások nélkül, másfél óra alatt, real time vettünk fel minden egyes epizódot, amit nagyjából félórában láthatnak majd a nézők.”

A sztárvendégek nem csak egy tévéműsor forgatásra jöttek, hanem – ahogy Kristóf fogalmaz – megérkeztek egy hedonista, kicsit házibuli szerű helyzetbe. „Fontos megkötés volt a szerkesztőktől, hogy a felvétel előtt a sminkszobában ne beszélgessünk a vendégekkel, a nagy találkozások történjenek a kamerák kereszttüzében. Volt köztük, akit már régóta ismertem, és volt, akivel bár még nem találkoztam, de régóta kíváncsi voltam rá, vagy épp neki volt sztorija velem.”

A Kristóf’s Kitchen in The Studios a BrandWood Kft. második saját formátuma, a gyártócég fiatal csapata az RTL Klubra gyártott Pacsi! című kutyás, örökbefogadást népszerűsítő AFP-vel mutatkozott be 2018 tavaszán. Az új vegán gasztroműsor producere és főszerkesztője H. Horváth Ádám, a kreatív producer Molnár Karesz.

A műsor első évadjának nyolc epizódját augusztusban forgatták a The Studiosban, az első epizód Sári Évivel és Balázs Andival október 1-jétől érhető el a Kristóf’s Kitchen YouTube csatornán.

 

"A nagy hivatások mindig kicsapnak a munkahely medréből."