Az év legcukibb Forbes magazinja

Az év legcukibb Forbes magazinja jelent meg decemberben, a címlaptól már önmagában elolvadok: Halász Judit és Bálint György közös képen. De a tartalomjegyzékben lévő felvétel az igazi kedvesség. A fotózáson […]

Bővebben

1,25 milliárd forintból terjeszkedik tovább külföldön a Netflixnek is adatbányászó magyar cég

Az adat az új pénz, írtuk már korábban, erre az egyik legjobb példa a magyar Starschema sikere. A magyar adatelemző vállalkozás eddig is külföldi multiknak dolgozott, most magasabb fokozatba kapcsolnak.

A Starschema 5 millió dollárt,  átszámítva 1,25 milliárd forintot kapott a PortfoLion Regionális Magántőke Alaptól, ez az alap az OTP és az állami Eximbank közös tőkealapja.

A forrást a további külföldi terjeszkedésre kapják, adta hírül az Index.

A Starschema alapítói: Csillag Péter és Földi Tamás. Fotó: The Orbital Strangers Project / Forbes archív

A Starschema alapítói: Csillag Péter és Földi Tamás. Fotó: The Orbital Strangers Project / Forbes archív

A Starschema olyan amerikai techóriásoknak készített már adatelemzést és adatvizualizációt, mint az Apple, Facebook, vagy a Netflix. De nem csak techcégek vannak az ügyfeleik között, dolgoztak bankoknak (Raifeissen Bank, Intesa SanPaolo, Erste Bank), vagy például az Audinak, a Boschnak, és a Walt Disneynek is.

A cég szépen növekszik: az árbevételük 2017-ben 2,3 milliárdra nőtt, ennek 70 százaléka külföldről származott, és létszámban is 180 főre nőttek. A cél, hogy a régió vezető big data vállalatává váljon a Starschema, ennek a stratégiának a szellemében szállt be a PortfoLion is.

A budapesti cég a befektetéssel megerősíti jelenlétét az amerikai piacon: a keleti és a nyugati parton is irodát nyitnak.

Ezen túl munkaerőfejlesztésre, szolgáltatási körének kibővítésére és a szakmai partnerkapcsolatok fejlesztésére fogja fordítani a tőkeinjekciót. Céljuk még,  hogy beszállítóként a hazai nagyvállalati szektort is hozzásegítsék az újhullámos big data és mesterséges intelligencia technológiák, valamint a felhőalapú szolgáltatások hatékony alkalmazásához.

(A cikket frissítettük a Starschema közleményével 2018. 02. 20. 15 órakor.)

 

"Meg is tudom csinálni, nem csak pofázok róla."

Majoros Béla, a Csaba Metál alapítója