Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Soha ekkora vakcinaszállítmány nem érkezett még Magyarországra

Hatszázezer adag Sinopharm-oltóanyag érkezett szombaton Magyarországra, ami minden korábbinál nagyobb vakcinaszállítmány – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon közzétett videóbejegyzésében.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, ez a 600 ezer, koronavírus elleni oltóanyag lehetővé teszi, hogy tovább gyorsítsák az oltást, aminek eredményeként már a jövő héten elérhetik a négymillió beoltott magyar embert (azt már bejelentették, ha ez megvan, újabb nyitás jöhet).

Kiemelte, a légi út alatt végig 5 fokos hőmérsékletet biztosítottak a teljesen megtelt raktérben, hiszen a Sinopharm-vakcinákat 2-8 fok között kell tárolni.

A kínai Sinopharm újonnan érkezett koronavírus elleni oltóanyag-szállítmánya a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat budapesti telephelyén 2021. április 24-én. Minden korábbinál nagyobb vakcinaszállítmány, hatszázezer adagnyi Sinopharm koronavírus elleni oltóanyag érkezett Magyarországra. MTI/Mohai Balázs

Jön még ugyanennyi vakcina, de annak egy részét küldjük tovább külfölre

„Hatalmas előnyt jelent számunkra, hogy ilyen légiszállítási képességgel rendelkezünk” – húzta alá Szijjártó Péter, majd hozzátette, a repülőgép és személyzete nem nagyon tud pihenni, hiszen jövő héten kétszer fordulnak Moszkvába, egyszer pedig újra mennek Pekingbe. Utóbbiról szólva megjegyezte, Kínából akkor újabb 600 ezer dózis oltóanyagot hoznak, amiből 200 ezret – a saját szállítási kapacitással nem rendelkező – Georgiába (Grúziába) visznek.

Oszd meg!