Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

fotó: Klarna

Snoop Dogg részvényes lesz a 2,5 milliárd dolláros svéd unikornisban

A rapper nem csak befektetője és kisebbségi részvényese lesz a svéd fintech startupnak, hanem az arca is.  A kampány miatt még a nevét is megváltoztatta, jelenleg Smooth Dogg művésznéven fut. A Klarna mottója, hogy velük a fizetés a világ legsimább dolga (angolul: smoothest thing), kampányarcuk Smoooth Dogg pedig a világ legsimább embere.

A Klarna egy olyan elektronikus fizetéssel foglalkozó startup, ami főleg az online kereskedelemre fókuszál.

A cégnél nem csak azonnali fizetésre van lehetőség: banki licenszet és mikrohitelt is kínálnak, a céljuk pedig az, hogy hamarosan egy e-kereskedelmi/bankolási hibriddé alakuljanak át.

Jelenleg 60 millió ügyfelük van és saját adataik alapján a svéd e-kereskedelmi piac 30 százalékát, a teljes észak-európai piac 10 százalékát uralják. A svéd vállalkozást jelenleg 2,5 milliárdra értékelik, így jó befektetésnek tűnik a művész számára.

https://youtu.be/i57wmNb92Qs

A rappernek nem ez az első befektetése, korábban a Reddit közösségi weboldalba és az Eaze nevű marihuána-házhozszállító cégbe szállt be, mint részvényes.

„Már évek óta bizniszelek Európában különbözős divatmárkákkal, telekommunikációs cégekkel meg sok mással is. Először csak reklámoztam őket, aztán tanácsokat adtam, de most már be is akarok fektetni. Az a terv, hogy szélesítsem a portfólióm, vágod?” – mondta a rapper az amerikai Forbesnak. Hangsúlyozta azt is, hogy az évek során sokat tanult az üzletről és mindig alaposan utánajár annak, mibe fektet bele.

A Klarna vezérigazgatója, Sebastian Siemiatkowski elmondta, hogy nagyon izgatott amiatt, hogy Snoop csatlakozott hozzájuk, mert mindig frissességet hoz egy olyan ember, aki mer máshogyan és újszerűen gondolkozni.

fotó: Klarna

Oszd meg!