Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Thought Catalog / Unsplash

Bekeményít online biztonságban a Snapchat, rááll a 13 év alattiak kiszűrésére

Felvette története első online biztonsági vezetőjét a Snapchat. Új intézkedések is jönnek.

Jacqueline Beauchere húsz évig edződött a Microsoftnál, mostantól a Snapchatnél tölti be a globális online biztonságért felelős igazgató posztját, írja a Reuters. Az intézkedés régóta esedékes, és nem csak a Snapchatnél: szabályozói és törvényhozói oldalról is nő a nyomás, hogy a közösségimédia-felületek szedjék ráncba a biztonsági intézkedéseiket. Ezek kialakítása lesz az új igazgató feladata.

Az egyre okosabb eszközök és a kiterjesztett valóságban alkalmazott új technológiák körül rengeteg kérdés fogalmazódik meg, például hogy hogyan alakítja át a privátszférát és hogy a techcégek hogyan kezelik azokat az adatokat, amelyekhez az eszközök használatával hozzájutnak. A Snapchat és a Facebook is nemrég jött ki saját virtuális szemüvegeivel. 

13 év alattiak is jócskán használják

Mivel a Snapchat alapvetően fotóküldésre fókuszál, kevesebb lehetőség van a virális tartalom gyors elterjedésére.

Ugyanakkor az alkalmazást 9-12 évesek is jócskán használják, pedig 13 éves korig nem lehetne regisztrálni, ennek betartatására pedig nincs semmilyen gyakorlat.

Ennek kiküszöbölésére áll most rá a Snap. Jönnek új lehetőségek káros tartalom jelentésére, ezek utóéletéről pedig folyamatosan tájékoztatni fogják a jelentőt. A Snap Map-funkciót, amin egy felhasználó megoszthatja a barátaival, hol van éppen, biztonsági és segélyhívási funkciókkal bővítik. 

Fotó: Thought Catalog / Unsplash

Oszd meg!