Újpest Fc Facebook
rövid hír

A rejtélyes cég a taszári reptér után az Újpestet is viheti

Forbes
2021. december 10. 3 perc olvasás

Egy hónap sem telt el, hogy veresenyeztetés nélkül egy féléves cégnek adták el a taszári repteret, most úgy tűnik: ugyanaz a cég viheti az eladósorba került Újpest FC-t.

Egy kézbe, egy alig féléves céghez kerülhet a taszári reptér és az Újpest FC
Az biztos, hogy egy igen fiatal, idén májusban alapított vagyonkezelő cégnek, SGF Silu Global Fund Holding Zrt.-nek adták el a taszári repteret. A Silu tagja és egyben vezérigazgatója Cseke István és Németh János. közzététel, vagy a körbetulajdonlások esete.

Némethnek és Csekének egyébként egy másik közös cége is van, a Németh és Cseke Kft. A padló- és falburkolatokkal foglalkozó pápai székhelyű cég 2020-ban 962 millió forintos árbevétellel és 20,7 millió forintos adózott eredménnyel zárt. A reptér sorsáról nem árultak el sokat, de a használaton kívül lévő katonai légibázisból kereskedelmi repülőteret alakítanának ki.

Az Újpestet is megszerezhetik

Most viszont a 24.hu piaci források alapján arról ír, hogy a cég lehet az eladósorba került Újpest FC tulajdonosa is.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, tartja magát a piaci információ, hogy az október végén jött létre az FSG (Hungary) Holdings Kft. élénken érdeklődik az Újpest FC megvétele iránt. Az FSG-t a kínai Fosun, közelebbről a csoporthoz tartozó luxemburgi leány, a Fosun Sports Group alapította 4,45 milliárd forintos alaptőkével. A 24 szerint viszont a Silu hamarosan üzleti kapcsolatba kerül az FSG (Hungary) Holdings Kft.-vel.

A Fosun Európában komolyabb futballbefektetéseket hajtott végre, tulajdonosa a többek között az angol Wolwerhampton Wanderersnek, a Fosun-tulaj felesége pedig a svájci Grasshoppersben érdekelt – írja a 24.hu

A lap minderre rá is kérdezett, néhány hete Fajtik Gábortól, a Németh és Cseke Kft. projektmenedzserétől azt a választ kapták, hogy az SGF Silu Global Fund Holding Zrt. alapítása „egy nagyobb projekt megvalósítása érdekében történt”, de többet nem akart elárulni. Általánosságban pedig azt közölte, hogy a tulajdonosok sportolói múltjából, illetve sporthoz való kötődéséből adódóan cégük regionális szinten számtalan utánpótláscsapat, valamint helyi kötődésű profi és amatőr sportklub állandó támogatója.

Jól megy a cégnek

A Németh és Cseke Kft. eléggé felfutott a járvány alatt. A cég korábban építőipari generálkivitelezéssel és munkaerő-kölcsönzéssel és közvetítéssel foglalkozott. A járvány alatt beszálltak a maszkbizniszbe, háromrétegű orvosi maszkot gyártanak, de a webshopban jelenleg is rendelhető tőluk FFP-maszk és fertőtlenítő is.

Az üzlet bejött, legalábbis a 2020-as árbevételük 962 millióra nőtt az előző évi 577 millió után.

Borítókép: Újpest FC // Facebook