Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Rumini-szabadulószobát nyitott a Pagony Kiadó

A kétpályás szabadulószobát a Bartók Béla úti könyvesbolt alagsori részében alakították ki. A jegybevétellel, a bolt forgalmának növekedésével és a Rumini-márka erősödésével számol a kiadó.

Két Rumini-rajongóval (a fiaim 7 és 9 évesek) teszteltük még nyitás előtt a gyerek- és ifjúsági könyvek kiadásával foglalkozó és gyerekkönyvesboltokat üzemeltető Pozsonyi Pagony Kft. legújabb beruházását, a Rumini szabadulószobát. Berg Judit Rumini-sorozata a Pagony Kiadó egyik legfontosabb regénysorozata, a főszereplő bátor, sokszor szabályt szegő Rumini nevű kisegérrel és legjobb barátjával, Balikóval.

rumini-2017-13

A Bartók Béla úti könyvesbolt szuterén részén alakították ki a két, kifejezetten gyerekeknek szóló pályát. Az eligazítás után szobáról szobára kell haladniuk a gyerekeknek, hogy a végén teljesítsék a küldetést. Elsőre is egyértelmű, a Pagony nem a fapados szabadulószobákat vette alapul, a tervezők egy színházi díszlet minőségét hozták, tényleg olyan, mintha a regénybe csöppennénk. A feladványok izgalmasak, épp elég nehezek, de az időkereten belül megoldhatók.

_mg_7623

A szoba ötlete a könyvkiadó és a Rumini-jogokat kezelő Rumini Licencing Kft. közös ötlete volt, a megvalósítás, így a díszlet és a játékok kitalálása is a Tonuzaba Emtertainment Kft. feladat volt. Utóbbi cég csinált már szabadulószobát, látogatóközpontot, a Rumini-projektre a cég tulajdonosa, Endresz István pedig szerződtette díszlettervező testvérét, Endresz Ágnest is. A kivitelező cég részéről Endresz István elmondta, a Rumini-szoba nem tartozik az olcsó szabadulószobák közé, nem spóroltak az ötletekkel, a látványos díszletekkel és az interaktív megoldásokkal sem. A legnagyobb kihívás az volt, működik-e élesben, amit kitaláltak. A tesztidőszak alatt az ötletek 20 százalékát kellett nagyjából finomhangolni, de az az elejétől egyértelmű volt, a gyerekek élvezik a szabadulást, amit egyébként két pályán is kipróbálhatnak.

rumini-2017-3

A Pozsonyi Pagony Kft. a beruházás mértékéről csak annyit árult el, hogy több 10 millió forintos nagyságrendű és elsősorban a jegybevételekből (a kb. egy órás elfoglaltság 4 főig 9000 forint, 4 fő felett 2000 forint személyenként), másodsorban a bolt forgalmának növekedéséből tervezik a megtérülést, de közvetve számítanak arra is, hogy erősödik a Rumini-márka.

 

Oszd meg!