rövid hír

Nem Ronaldo ronaldózott először az Eb-n

Zsiborás Gergő
2021. június 18. 2 perc olvasás

A spanyol-svéd meccs sajtótájékoztatója előtt a spanyolok szövetségi kapitánya, Luis Enrique látta el tanáccsal a jelenlévőket. 

Nem csillapodik a kólaügy a most zajló labdarúgó Európa-bajnokságon. A spanyol Marca sportlap szúrta ki, hogy a portugál Cristiano Ronaldo előtt már más is nekiment az egyik főszponzornak. 

No bebáis Coca-Cola, chavales

A spanyol-svéd meccs sajtótájékoztatóján, vagyis még az elhíresült Ronaldo-mozdulat előtt a spanyolok szövetségi kapitánya fejtette ki gondolatait. A Marca által közzétett videón úgy tűnik, a hivatalos sajtótájékoztató megkezdése előtt történt az ominózus eset. Luis Enrique a segítőjéhez fordulva rákérdezett, hogy Coca-Cola Zero van-e az asztalon, majd arra, hogy a cég szponzor-e. Az igenlő válaszok után a bajsza alatt mosolyogva annyit mondott: 

„Ne igyatok Coca-Colát, srácok!”

Majd mindketten nevettek. 

Nem Ronaldo miatt esett az árfolyam

A G7 gazdasági portál világított rá, hogy vélhetően az osztalékpolitika változása miatt esett a Coca-Cola árfolyama, nem pedig Cristiano Ronaldo miatt, a két eset csak időben esett egybe. Ettől még nyilván nem örültek neki az amerikaiak, hogy egy 300 milllió követővel rendelkező szupersztár negatív reklámot csinált nekik, akit ráadásul több sporttársa is követett azóta. Az UEFA sincs elragadtatva az egyre pezsgő kólaügytől, hiszen az Eb bevételeinek negyed a szponzoroktól jön.

Az UEFA a szövetségeken keresztül nyomást gyakorolhat a játékosokra, bár közvetlenül nem büntetheti őket a szponzorokkal szembeni viselkedés miatt.

Az Európa-bajnokságot szervező kontinentális szövetség szerint csak akkor fogadható el a Ronaldo-fél hozzáállás, ha annak vallási oka van. A francia Paul Pogba sörös esetével éppen ezért nincs gondja az UEFA-nak.