Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Romániában nyitja meg legújabb gyárát a Terrán

Aranyosgyéresen nyitott modern betoncserép gyárat a Terrán, ezzel a magyar cégcsoportnak a két hazai és a szlovákiain túl már Romániában is működik gyártóüzeme. A cél, hogy rugalmasabban és gyorsabban kiszolgálhassák a román piacot.

A beruházás közel 5 millió euróból valósult meg, a tervek szerint évente akár 10 millió darab tetőcserepet is elő tudnak majd állítani.

A Terrán Magyarországon elsők között alkalmazott robottechnológiát betoncserép készítésben. A BME-vel együttműködve tetőcserépbe integrált napelemen is dolgoznak, a termék ősztől lesz előrendelhető.

A Terrán Cégcsoport közel 100 éve működik. Jelenleg 345 főt alkalmaznak, Horvátországban, Romániában, Szlovákiában és Szerbiában vannak leányvállalataik. A cég a Forbes száz legértékesebb magyar kézben lévő cég listáján tavaly a 80. helyen végzett, értékét 9 milliárd forintra becsültük, 2016-ban több mint 1 milliárddal nőtt a forgalmuk. A mai napig családi kézben lévő cégről a 2017. májusi Forbesban írtunk hosszabb portrét.

Borítókép: Orbital Strangers 

Napelemes tetőcserepet dob piacra egy magyar cég

Oszd meg!