Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Rekordveszteséget termelt a Rolls-Royce, arra számítanak, hogy a legrosszabb időszaknak már vége

A járvány ideje alatt egyik legrosszabb időszakát élte a Rolls-Royce. A luxusautó és  repülőgépmotor-gyártó 5,6 milliárd dolláros (körülbelül 1714 milliárd forint) veszteséget termelt a 2020-as évre, miután a fő ügyfelei, a légitársaságok is megtorpantak. 

A brit cég arra számít, hogy az idei év második felére már rendeződik a helyzetük, miután elegen megkapták az oltást és újjáéled a turizmus. „A legrosszabb időszakon már túl vagyunk. Csökkentettük a költségeinket és bőven elég likviditással rendelkezünk ahhoz, hogy átvészeljük ezt a válságot” – mondta Warren East, a Rolls-Royce vezérigazgatója.  

A Rolls-Royce bevételeinek csaknem felét adja az Airbus A350 és a Boeing 787 repülőgépeket motorjainak gyártása. A cég tavaly a mérlege helyreállítása érdekében a személyzetének a 15 százalékát küldte el és közel 855 milliárd forintnyi eszközét bocsátotta áruba –  írja a Reuters.

Magyarországot is érinti a Rolls-Royce nagy üzlete, megvették a Siemens egyik részlegét

Fotó: David Hellmann / Unsplash

Oszd meg!