Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Rekord: 6,7 milliós fizetős nézettség az augusztusi Mayweather-McGregor meccsen

Az UFC elnöke, Dana White nemrég New Yorkban járt, hogy népszerűsítse a jövő szombati UFC 217 gálát, néhány szó erejéig azonban kitért a pehelysúlyú UFC bajnokra, Conor McGregorra is. Egész pontosan arra, hogy milyen örömmel gondol vissza az augusztusi McGregor-Mayweather küzdelemre.

„Megdöntöttük a ppv-nézettségi rekordot”, mondta White az Unnamed Podvideocast with Jason Gay című műsorban. „Összességében 6,7 milliós előfizetői nézettséggel (pay-per-view, ppv) végzett a meccs, rekorddöntéssel Ausztráliában, Spanyolországban, Kanadában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban.

White más rekordok megdöntéséről is beszélt. Ez volt például minden idők legtöbbször (illegálisan) letöltött meccse, erről beszéltek a legtöbben a közösségi médiában, és erre történtek a legmagasabb fogadások Las Vegas történetében: nagyobb tétek érkeztek, mint bármelyik Super Bowl meccsre.

Bár mindez jól hangzik, a White által hivatkozott számok sokkal nagyobbak, mint amiket Stephen Espinoza adott az USA Todaynek a meccs után. Espinoza szerint a meccs nagyjából 4 millió ppv-vel végzett, ami kevesebb, mint a Mayweather és Manny Pacquiao közötti 2015-ös összecsapás, amire 4.6 millióan voltak kíváncsiak. Akárhogy is, a meccs kétségkívül rendkívül sikeresen zárt, így White lelkesedése semmiképp sem alaptalan.

Az augusztusi vereség után McGregor nem beszélt arról, hogy hogyan alakul majd további karrierje. White azt nyilatkozta, reméli, hogy a pehelysúlyú bajnok az év végéig visszatér a pódiumra. Mint megjegyezte, McGregort többek között az is motiválja erre, hogy a Forbes legjobban fizetett sportolói közé kerülhessen – erről júliusban maga McGregor is beszélt egyébként. Ahhoz, hogy ez sikerüljön neki, White szerint még két további küzdelemre lesz szüksége.

Fontosabb, hogy stílusod legyen, mint hogy trófeáid