Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Régiós körútra indul az MFB és a Hiventures: startupokat versenyeztetnek

Az Enterprise Hungary, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a Hiventures szakmai együttműködésében rendezik meg a V4-es régióra fókuszáló V4 Innovation and Startup Tourt – tudatták szekresztőségünkkel a kezdeményezés elindítói. Céljuk egy olyan hagyományteremtő, a startup-ökoszisztéma építéséhez hozzájáruló esemény elindítása a régióban, amely lehetővé teszi, hogy Budapest, Európa és a régió legmeghatározóbb innovációs központjává váljon.

A V4 Startup and Innovation Tour része lesz a Visegrád-csoport (Magyarország mellett Csehország, Szlovákia és Lengyelország) magyar elnökségének hivatalos programjának. A november végi budapesti fő eseményt megelőzi a másik három V4 ország fővárosában tartott, helyi innovációs közösséget összefogó tematikus startup versenysorozat, ahol az adott országban lévő startup közösséget építő kulcsszereplők – inkubátorok, akcelerátorok, kockázati tőkelapok, angyalbefektetők, állami döntéshozók – vitathatják meg a közép-kelet-európai innovációs ökoszisztéma legnagyobb lehetőségeit, kihívásait. A kerekasztalbeszélgetések mellett lesznek helyi szintű startup versenyek is, majd ezt követően a legjobbak Budapesten mérkőznek meg egymással a szakmai zsűri előtt.

„Szeretnénk, ha a V4 Startup and Innovation Tour elindításával, Budapest felkerülne a nemzetközi startup térképre és ezzel hozzájárulna a magyar gazdaság kitörési pontját jelentő digitális gazdaság és hazai startup ökoszisztéma fejlődéséhez” – mondta el Kisgergely Kornél, az MFB-leány Hiventures vezérigazgatója.

V4 Startup and Innovation Tour ún. fastlane állomásainak időpontjai és a budapesti nagyesemény:

  • Pozsony – 2017. október 12.
  • Prága – 2017. október 26.
  • Varsó – 2017. november 16.
  • Budapest – 2017. november 30- december 1.
Oszd meg!

"Az üzlet üzleti része sosem érdekelt igazán"

Hugh Hefner, a Playboy magazin alapítója