Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kalmár Zoltán, az Iroda.hu csoport alapítója, új vállalkozása a Proptechzoom.hu.

Hatékony és átlátható ingatlanpiacot akar: Megcsinálta az Iroda.hu-t, túl van egy exiten, most új platformot hoz létre

Proptechzoom néven új céget indított Kalmár Zoltán, Az Év Irodája és az Iroda.hu alapítója – közölte az üzletember a Forbes.hu-val. Tervei szerint hidat épít az ingatlanpiac és a tech szektor között.

A Proptechzoom.com nem csupán startupok segítését tűzte ki célul, de az ingatlanpiaci cégeket, a befektetőket és azokat, az érettebb proptech (property technology) vállalatokat is támogatja, akik szintén a hatékony és mérhető ingatlanpiacban látják a jövőt.

Az ingatlanpiac fantasztikus tempóban változik: a munka és a munkahely fogalma teljesen új értelmet nyert az elmúlt időszakban, és a Proptechzoom szerint ebben a helyzetben 

a mérhetőség, a hatékonyság növelése és a transzparencia sokkal értékesebb lett, mint korábban.

A gyakorlatban a szükségletek megértése, illetve a megfelelő innovatív eszközök megtalása és alkalmazása sokszor akadályokba ütközik. A Propechzoom platformot teremt a digitális ingatlanpiaci és technológiai cégek, a befektetők és a startupok számára: egy olyan kreatív közösség is létrejön, ahol a szereplők megosztják tudásukat és közösen építik tovább piacukat.

Az Iroda.hu-val indult 

Kalmár Zoltán (borítóképünkön) garázsvállalkozásként alapította meg az Iroda.hu csoportot, amiből néhány év alatt 100 milliós árbevételű céget fejlesztett, így megtapasztalta a startup-vállalkozások fejlődési állomásait. Miután eladta cégét az Ingatlan.com-nak, a piacvezető ingatlanhirdetési portál felsővezetőjeként egy több évtizedes múltra visszatekintő szervezet működését is megismerte, eközben számos sikeres, innovatív projektben vett részt.

Kalmár Zoltán eddig sem tétlenkedett a hazai proptech szektort illetően, az általa alapított Real Estate Awards versenyein már évek óta külön kategóriában díjazzák Az Év Proptech megoldását. 2018-ban megszervezte a régió első Proptech Konferenciáját és hackathonját.

A koronavírus okozta változások azóta még inkább felgyorsították az ingatlanpiaci digitalizációs folyamatokat.

„Az ingatlan-technológiai kihívásokra egyre több innovatív válasz születik, melyek megalapozzák az adatalapú döntéshozatalt. Véleményem szerint ez elengedhetetlen a jövő ingatlanpiacán. Rengeteg zseniális ötlet van előkészítés vagy fejlesztés alatt, és néhány megoldás már készen várja, hogy a piaci igényeket kielégítsék. Ezeknek az innovációknak a gyakorlatba ültetése, ezáltal a piac modernizációja a célom, úgy hogy az hosszú távon működésképes és fenntartható legyen” – mondta az új vállalkozásának elindításáról Kalmár.

Oszd meg!