Nettó 8 óra, és menj haza játszani!

Csanády István szembe megy az árral. Van egy 30 fős startupja, amely most kapott 2 milliárd forint befektetést, nem is akárhonnan, hanem a Revolut és a Spotify egykori befektetőitől. Alkalmazásuk, […]


Bővebben

Hivatalos: 2020 karácsonyán érkezik a Playstation 5

A Sony bejelentette, amit már mindenki tudott: a Playstation 5 nevű újgenerációs játékkonzol 2020 karácsonyán jelenik majd meg (vagyis az ünnepi szezonban, ez a késő ősztől a korai télig bármit jelenthet, de nyilván a fa alá szánja a gépet a Sony).

De ez még nem minden. Az első hivatalos információkat még áprilisban leközlő Wired most egy újabb anyagot szentelt a gépnek, és ahogy akkor, most is az amerikai techlap volt az egyetlen, amelynek újságíróit beengedték a cég főhadiszállásására.

És rögtön tisztázásra került egy fontos részlet: a Playstation 5 hardvertámogatású sugárkövetést kap, szó sincs szoftveres megoldásról.

Ami az optikai meghajtót illeti, 100 gigabájt kapacitású Blu-ray diszkek várhatók.

Az interfész is frissül, a kontroller képes lesz érintésalapú visszacsatolásra, azaz például éreztetheti a játékossal, hogy milyen felületet tapint meg a karakter – ha érdest, akkor finom rezgésekkel kelti azt az érzést, hogy valóban a képen látható tárgyat tartjuk a kezünkben (ez a technológia egyébként VR-ben lehet igazán hasznos).

Ilyen lesz a PlayStation 5 – lehet, hogy nagyon meg fogunk lepődni?

Ilyen lesz az új Xbox, mert úgy tűnik, csak egy jön ki

Kép: Uriel Soberanes // Unsplash


 

"Az üzlet üzleti része sosem érdekelt igazán"

Hugh Hefner, a Playboy magazin alapítója