Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Drágulnak a vakcinák, a Pfizer és a Moderna is árat emelt

Megemelte a covid elleni oltóanyagok árát a Pfizer és a Moderna az EU számára.

A Financial Times azt írja, betekintést nyert a legújabb európai uniós szállítási szerződésekbe. Ezek szerint a Pfizer 19,5 euróra emelte egy adag árát a korábbi 15,5 euró helyett, a Moderna egy adagja pedig 19 euróról 25,5 euróra emelkedett.

A Moderna nem kívánt reagálni a Financial Times megkeresésére, a Pfizer pedig a titoktartásra hivatkozva nem akarta kommentálni az értesülést.

A Pfizer 2021 második negyedévében 9,2 milliárd dolláros bevételt ért el vakcinaeladásokból. Az előző év azonos időszakában ez 1,2 milliárd dollár volt. A Pfizer-Biontech vakcinájából idén a tervek szerint 2,1 milliárd dózist gyártanának le év végéig. Ez a Pfizernek 33,5 milliárd dollárt (10 ezer milliárd forintot) hozhat 2021-ben. 

Magyarországon már lehet regisztrálni a harmadik oltásra. Arról, hogy milyen oltások közül válogathatunk majd annak függvényében, milyet kaptunk az első oltási körben, itt írtunk

33,5 milliárd dollárt hozhat a vakcinabiznisz idén a Pfizernek

Fotó: Marco Verch / Flickr


Oszd meg!