Generációkon átívelő üzletek – amit elvett a XX. század, visszaadják az utódok

Sok olyan történet került a februári lapba, ami részben arról szól, hogy a XX. század viharai és a szocializmus hogyan akasztotta meg virágzó családi cégek és ágazati integrációk létrejöttét – a történelem miatt elvesztegetett évtizedek lemaradását az utódok igyekeznek pótolni. Mindenki más stratégiával.

Bővebben

Pénztemető lett Zuckerbergék magániskolája

Nem jött be Peter Thiel és Mark Zuckerberg számítása, már a második iskolát zárják be.

Ez kiváló példa arra, hogy a legsikeresebb vállalkozók sem tudnak mindig mindenből aranyat csinálni. Az AltSchool egy oktatási szoftverfejlesztésel foglalkozó startup kezdeményezés volt (a Google egyik vezetői pozíciójából kiugrott Max Ventilla indította el) és Zuckerberg, Peter Thiel alapítványa és az Andreessen Horowitz is beállt mögé, 170 millió dollárt dobtak össze – és most úgy tűnik, hogy újra kell gondolniuk a koncepciót, aminek több saját üzemeltetésű magáiskola is a részese volt.

Az AltSchool 27 ezer dolláros tandíja ellenére is viszi a pénzt, évente 40 millió dollárba kerültek, ami miatt a befektetők úgy döntöttek, hogy megszűntetik a külön iskolákat, és inkább arra koncentrálak, hogy az oktatási programjukat már meglévő intézményeknek értékesítsék (alapból is ezen volt a hangsúly). Az első iskolát Palo Alto-ban, a másodikat New York-ban zárják be.

 

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő