FördősZé@Forbes

  Fördős Zé apukája az első sorban ült le az áprilisi Kilövésen, ahol bemutattuk a lapot. A család büszke Zére és a közös cégre, ő maga is azok közé a […]

Bővebben

Pénztemető lett Zuckerbergék magániskolája

Nem jött be Peter Thiel és Mark Zuckerberg számítása, már a második iskolát zárják be.

Ez kiváló példa arra, hogy a legsikeresebb vállalkozók sem tudnak mindig mindenből aranyat csinálni. Az AltSchool egy oktatási szoftverfejlesztésel foglalkozó startup kezdeményezés volt (a Google egyik vezetői pozíciójából kiugrott Max Ventilla indította el) és Zuckerberg, Peter Thiel alapítványa és az Andreessen Horowitz is beállt mögé, 170 millió dollárt dobtak össze – és most úgy tűnik, hogy újra kell gondolniuk a koncepciót, aminek több saját üzemeltetésű magáiskola is a részese volt.

Az AltSchool 27 ezer dolláros tandíja ellenére is viszi a pénzt, évente 40 millió dollárba kerültek, ami miatt a befektetők úgy döntöttek, hogy megszűntetik a külön iskolákat, és inkább arra koncentrálak, hogy az oktatási programjukat már meglévő intézményeknek értékesítsék (alapból is ezen volt a hangsúly). Az első iskolát Palo Alto-ban, a másodikat New York-ban zárják be.

 

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő